23948sdkhjf

Tesla-boom koster staten 750 millioner

Salget af de populære, men dyre luksuselbiler slog alle rekorder i julen. Men det koster staten 750 millioner kroner i tabte afgifter.
ELBILER Kurven taler sit eget tydelige sprog. Den populære luksuselbil Tesla var den mest solgte bil i Danmark i december sidste år. Selv om den koster mellem 600.000 og 900.000 kroner – uden afgifter.

1249 Tesla’er blev indregistreret i december, så det samlede salg for hele året nåede op på næsten 3.000 Tesla’er i Danmark. En imponerende slutspurt for den grønne limousine. Men en skidt forretning for den danske statskasse.

For når danskerne køber afgiftsfrie elbiler, køber de ikke afgiftstunge benzinbiler. På den konto har statskassen skønsmæssigt mistet omkring 750 millioner kroner i tabte afgifter alene i årets sidste tre måneder, vurderer Skatteministeriet i en ny opgørelse, skriver Politiken.

Tesla beskyldt for hamstring

Netop frygten for store afgiftstab fik kort før jul, helt usædvanligt, skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at angribe Tesla med anklager om, at verdensfirmaet hamstrede danske nummerplader i et forsøg på at snyde den danske statskasse.

Afgiftsfriheden på elbiler sluttede nemlig endegyldigt ved årsskiftet. Nu bliver elbilerne gradvis underlagt samme afgifter som alle andre biler i en indfasningsperiode, der strækker sig frem til 2020.

DBI bekymret

Eksperterne er ikke i tvivl om, at det var udsigten til afgiftsstigninger og et uundgåeligt prishop på især dyre elbiler, der fik Tesla-salget til at eksplodere i december. Nu er brancheorganisationen De Danske Bilimportører bekymret for konsekvenserne af det statslige afgiftstab:

- Vi frygter, at tabet bliver hentet hjem hos de konventionelle bilejere, dem, der ikke har elbiler. Det er et mønster, vi har set før. Derfor er vores appel til regeringen meget enkel: Lad det nu ikke igen gå ud over bilejerne, at der er slået et hul i statskassen, siger Gunni Mikkelsen, direktør i De Danske Bilimportører, til Politiken.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142