23948sdkhjf

Ransagning hos Renault vækker frygt for ny skandalesag

Aktierne i Renault dykker på børsen efter oplysninger om ransagning. Ikke noget at komme efter, siger Renault.Også flere franske ministre afviser fusk.
De franske myndigheder har gennemført ransagninger af tre Renault-kontorer.

Det oplyser den franske bilproducent, efter at Renault-aktierne tidligere torsdag raslede ned med over 20 procent på børsen i den franske hovedstad, Paris.

Det voldsomme fald kom netop efter nye oplysninger om, at myndighederne har gennemført en ransagning hos Renault - måske for at undersøge mulig snyd med udledning.

- Agenter fra DGCCRF (en fransk myndighed, der bekæmper svindel, red.) ransagede flere Renault-kontorer sidste torsdag, oplyste den store franske fagforening CGT's afdeling ved Renault i en erklæring ifølge AFP.

Fagforeningen tilføjede, at razziaerne "er knyttet til konsekvenserne af Volkswagen-sagen" med henvisning til sagen om snydesoftware i dieselbiler fra tyske Volkswagen.

Torsdag eftermiddag oplyste Renault ifølge nyhedsbureauet Reuters, at efterforskerne ikke har fundet noget, der kan sættes i forbindelse med VW's fusk.

VW-sagen er blevet kaldt den største skandale nogensinde inden for bilbranchen, hvor 11 millioner VW-biler anslås at være udstyret med en software, der skal skjule bilernes udledning af de såkaldte NOx-gasser.

Fagforeningen CGT oplyser ifølge AFP, at efterforskere tog personlige computere, der tilhører ledere i Renault, med sig.

- Ledelsen har ikke bekræftet, at det handler om udledning af NOx-gasser, men grundet inspiceringen tror vi, det er det, der kan være tale om, siger fagforeningsrepræsentant Florent Grimaldi til nyhedsbureauet Reuters.

Fransk minister afviser fusk

Ifølge det tyske nyhedsmagasin Spiegel har miljøminister Ségolène Royal meddelt, at der er noteret overskridelse af emissionsnormer for dieselkøretøjer fra Renault og flere ikke-franske mærker. Det handler om værdierne for kuldioxid og lattergas, som miljøminister Ségolène Royal meddelt.

I modsætning til Volkswagens biler er der ingen svindelsoftware fundet hos Renault, forklarer Royal ifølge det franske nyhedsbureau AFP. Renault har accepteret at foreslå løsninger i næste uge for et udvalg for de øgede emissionsniveauer.

Den franske regering iværksatte stikprøvekontrol på 100 køretøjer efter VW-udstødningsaffæren. Volkswagen havde manipuleret udstødningstest ved hjælp af software på dieselkøretøjer.
Ransagningerne medførte, at Renaults aktiekurs faldt midlertidigt mere end 20 procent, mens den senere på dagen lå omkring 10 procent lavere end den foregående dag. Tilsyneladende er investerorer bekymret for, at Renault trues af en lignende udstødningsskandale som VW.

Selv Frankrigs økonomiminister Emmanuel Macron tog Renault i beskyttelse:

- Virksomheden er ikke specifikt i de franske myndigheders søgelys. Der er ikke noget særligt i forhold til Renault, men er blot normal procedure, udtalte ministeren.

Kilde: Ritzau og Spiegel

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094