23948sdkhjf

Bond-bil speeder op

Aston Martin har store ambitioner. I Danmark, hvor DB10 i julen var på lynvisit, åbner Nellemann nyt showroom i København til september.
LUKSUSBILER Det legendariske luksusbilmærke Aston Martin, som kan fejre 50 års jubilæum med James Bond, har gearet op for udviklingen.

- I januar åbnes et nyt testcenter i England, og der lanceres nye biler: De næste seks år kommer der én ny model pr. år. Den næste er DB 11, som lanceres på Geneve motorshow til marts. I 2018 kommer den første firehjulstrukne crossover fra Aston Martin, DBX, og til oktober en el-udgave af Rapide. Aston Martin har fået ny topchef og nye investorer, ligesom der går rygter om, at Aston Martin går ind i Formel 1 fra næste sæson, men der går jo sjældent røg af en brand, uden at der er ild, sagde direktør Jacob Nellemann, 4. generation i Nellemann dynastiet, som har haft kontrakt med Aston Martin i Danmark siden 1998.

Det skete i forbindelse med et særligt Aston Martin event på Toldboden i København i mellemjulen, hvor den specialbyggede DB10 bil fra Jams Bond-filmen Spectre var hovedattraktionen. Den 28. december var der således pressemøde om eftermiddagen og 300 VIP-gæster om aftenen i form af gamle og potentielle Aston Martin-kunder til udstilling, champagne, kaviar og østers, mens hele 3300 gæster dagen efter fandt vej til udstillingen på Toldboden ud til Københavns Havn, hvor DB10 havde følgeskab af hel del sjældne Aston Martin biler, herunder DB5, der som model har været med i en hel del Bond-film, og den Vanquish der var med i Die Another Day og en DBS a la bilerne fra Quantum of Solace og Casino Royale.

- Så vi er meget tilfredse og ikke mindst overvældet over den store interesse, lyder meldingen fra den danske Aston Martin importør efterfølgende.

- Udstillingen var samtidig en introduktion til et spændende 2016 for Aston Martin i almindelighed og for Aston Martin Copenhagen i særdeleshed, siger Mogens Lindahl-Jessen fra Aston Martin Copenhagen.

Som supplement var der også en sjælden DB4 GT Zagato samt en samling af aktuelle modeller, blandt andet V8 Vantage, som DB10 er baseret på. Her havde den sydfynske Strøjer Samling hjulpet med.

Der er kun lavet ti stykker DB10 i alt, hvoraf otte blev brugt i filmen, og kun éen DB10 kommer til salg på en velgørenheds-auktion til foråret. Denne bil har dog ikke de nødvendige godkendelser til kørsel på offentlig vej, så den kommende ejer må nøjes med at have den stående som et unikt samlerobjekt. Prisen ventes at blive astronomisk.

Nyt showroom

- Alle dem, der ikke får fat i en DB10, kan trøste sig med at DB10-designet giver et godt indtryk af, hvordan kommende Aston Martin modeller kommer til at se ud. Den første bliver efter sigende DB9’s afløser, der præsenteres på Geneve Motor Show i marts, med forventet dansk introduktion til efteråret, oplyser Mogens Lindahl-Jessen.

- Vi glæder os rigtig meget til 2016 og de nyheder, Aston Martin barsler med, men lige så meget til, at næste års danske model-lanceringer kommer til at ske i et helt nyt og flot showroom. Efter 16 år på Bryggervangen på Østerbro, flytter Aston Martin Copenhagen i efteråret 2016 til en ny og flot location, hvor vi langt bedre vil kunne betjene nuværende såvel som nye Aston Martin-kunder, siger han.

Endnu vil Aston Martin dog ikke ud med, hvor det nye københavnske showroom præcist skal ligge.

Vil fordoble dansk salg

Til Motor-magasinet oplyser Jacob Nellemann, at Aston Martin i mange år har solgte 1-2 håndfulde biler om året. Rekorden var 12 solgte Aston Martin biler i 2005, da DB9 kom frem. Men med den nye opgearing satser man på at fordoble salget de næste år. Den nye DB11 kommer først til Danmark i 3. kvartal, hvor målet er at sælge en håndfuld i resten af 2016.

At en Aston Martin som følge af den danske afgiftsnedsættelse fra 180 til 150 procent bliver typisk hele 400.000 kroner billigere, betyder ikke helt så meget for køberne af disse biler i millionklassen, erkender han.

Jacob Nellemann estimerer, at der kører omkring 200 Aston Martin biler rundt i Danmark, heraf 100 af nyere generationer. Dog er flere af dem kun sommer-indregistreret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094