23948sdkhjf

Porsche-chef i førersædet hos VW

Porsches direktør overtager chefstolen i Volkswagen, som er ramt af en verdensomspændende skandale.
Matthias Müller Blå Bog
Matthias Müller og den afgåede Martin Winterkorn har kørt et tæt parløb i deres karrierer hos den tyske bilgigant.

Matthias Müller er 62 år og født i det tidligere Østtyskland i byen Karl-Marx-Stadt (nu Chemnitz).

Efter eksamen fra skolen i Ingolstadt, stod han i lære som værktøjsmager hos Audi. Senere læste han computervidenskab på universitet i München. I 1984 fik han job i Audis IT-afdelingen og blev i 1995 produktchef for Audi A3. To år senere fik han det overordnede ansvar for produkt management hos Audi.

Efter Martin Winterkorn overtog ledelsen af Audi, blev Müller udnævnt til koordinator af Audi og Lamborghini 1992. I 2007 blev Winterkorn chef for VW-koncernen og udnævnte i den forbindelse Müller som generalagent, og senere gjorde han Müller til chef for VW produktstrategi samt for styringen af alle koncernens mærker.
I
oktober 2010 blev han udnævnt til administrerende direktør for Porsche AG og i februar 2014 blev han Chief Information Officer for Porsche Automobil Holding SE.

Den 25. september 2015 blev han udnævnt til administrerende direktør for Volkswagen AG, hvor han afløser Martin Winterkorn.
bauer

DIESELSKANDALEN Volkswagen gennemførte fredag en omfattende omstrukturering af virksomheden efter skandalen om snyd med udledning af kvælstofilte fra flere dieselmodeller.

Porsches chef, Matthias Müller, overtager direktørposten efter Martin Winterkorn, som efter voldsomt pres trådte tilbage onsdag sidste uge.

- Min prioritet er at vinde den tillid tilbage, som Volkswagengruppen har mistet, siger Müller blandt andet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Beslutningen er taget på et bestyrelsesmøde fredag aften i Volkswagens hovedkvarter i tyske Wolfsburg, hvor man har gennemført store ændringer i ledelsen.

- Den ny struktur styrker brandet og regionerne, og den giver bestyrelsen det nødvendige strategiske og ledelsesmæssige spillerum, siger repræsentantskabets formand, Berthold Huber.

Et bestyrelsesmedlem, Christian Klingler, fratræder omgående, og bilkoncernen henter Skodas bestyrelsesformand, Winfried Vahland, til Volkswagens bestyrelse.

Ligesom Porsche, hvor den nye topchef kommer fra, er også Skoda en del af Volkswagen-koncernen, der rummer 12 store bilmærker og er Europas største bilproducent.

Presset vokser
Presset er steget voldsomt på Volkswagen, siden amerikanske myndigheder i sidste uge afslørede et stykke software, der sminker på dieselbilers udledning af kvælstofilte i test.

Først hed det, at skandalen omfattede en halv million dieselbiler solgt i USA, men siden er sagen vokset betydeligt i omfang.

Den tyske bilproducent har erkendt, at der er tale om 11 millioner biler på verdensplan, og fredag har den tyske transportminister, Alexander Dobrindt, så sagt, at flere modeller er omfattet.

Da sagen kom frem, lød det, at der var tale om dieselmotorer på 2,0 liter.

Dobrindt fortæller, at også dieselmotorer på 1,2 liter og 1,6 liter har haft det snydende program siddende under kølerhjelmen.

- Det, vi nu ved, er, at det ikke kun gælder personbiler. Det gælder også mindre varebiler fra Volkswagen, siger Dobrindt.

Det er endnu ikke afklaret, om Volkswagen-biler i Danmark er solgt med det snydende software.

/ritzau/dpa


Kilde: /ritzau/dpa

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125