23948sdkhjf

Fars Dags veterantræf 5. juni ved Aarhus

Fly og militærkøretøjer fra Anden verdenskrig blander sig med ældre biler på Wedelslund.
MOTORNOSTALGI Selv om det er hyggen og samværet med ligesindede, der er hovedingrediensen ved årets Træf- og Køretøjsdag den 5. juni – Fars dag – på det smukt beliggende gods Wedelslund vest for Aarhus, er der også spændende ting på programmet.

- Vi får besøg af en sjælden Spitfire flyvemaskine, der vil overflyve området omkring klokken 12.00, ud over flere andre gamle fly. Spitfire jageren var en kendt aktør i anden verdenskrig, og i anledning af 70-året for befrielsen kommer også et mindre kompagni originale køretøjer fra anden verdenskrig fra Sjælland. I det hele taget har vi fået rigtig mange forhåndstilkendegivelser fra både klubber og enkeltpersoner, der vil besøge årets træf. Som en særlig afdeling af træffet vises den klassiske engelske bil Jaguars historie gennem tiderne med en udstilling af en række sjældne Jaguar-biler, fortæller arrangørerne, Wedelslund Gods, Dansk Vintage Motor Club, Wedelslund Car Club og klassikermagasinet VeteranPosten.

De håber at se mange interesserede gæster også uden klassiske køretøjer. For Træf- og Køretøjsdagen på Wedelslund er faktisk landets største udstilling af klassiske køretøjer, melder arrangørerne..

Tidstypisk nostalgi

Da det er klassiske køretøjer over 25 år og deres ejere, der er målgruppen for årets Træf- og Køretøjsdag, vil der selvfølgelig være en mængde nostalgi på træffet. Der vil komme mange i tidstypisk påklædning, og der vil være boder og salgsstande, der giver den helt rette stemning.

Træffet byder igen i år på en hyggelig dag i gode venners og ligesindedes lag med god musik fra The Shakers med gulvbas og 50`er rock på skift med gedigen blues- og motorblues fra H.P. Lange and Friends.

På gårdspladsen og i godsets lange længer bliver der mulighed for at købe noget til både ganen og til samlingen derhjemme. Foreningen af danske Legetøjssamlere tilbyder nemlig køretøjer i lille skala, og forhandlere af automobilia som emaljeskilte, oliedunke, bøger, gamle salgsbrochurer og lignende giver mulighed for at købe den helt perfekte ”fars dags-gave”.

- Vi fik så mange positive tilbagemeldinger de forrige år, både på selve træffet og efterfølgende, at vi er sikre på, at de mange gæster, der også kommer i år, kan forstå, hvorfor vi nu kalder træffet en tradition.

- Vi vil naturligvis igen byde på lidt underholdning, men det er jo de mange glade gæster og deres flotte køretøjer – store som små, ældre som lidt nyere - der selv er med til at skabe dagen, siger arrangørerne.

Facts om Træf- og Køretøjsdagen
Træffet er åbent for klassiske køretøjer ældre end 25 år. Der er særligt parkeringsområde for nyere specialkøretøjer. Der opkræves et mindre beløb i entre (Børn under 16 år gratis). Træffet er åbent fra 9.00 til 17.00.
Ønsker man som klub at parkere samlet på pladsen eller i parken, skal man ankomme samlet og i forvejen træffe aftale med Jørgen Kjær, Dansk Vintage Motor Club





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125