23948sdkhjf

24 timer på hjemmebanen

Igen i år er der mulighed for at opleve en forrygende Le Mans-stemning uden at tage turen til Frankrig.
LE MANS Hvis pengene eller tiden ikke er til at tage til Le Mans den tredje weekend i juni og se det, som mange kalder for verdens største motorløb, så er der et par rigtig gode alternativer.

Da den nidobbelte vinder Tom Kristensen ikke længere kører med, så der måske er mindre dansker-interesse, er det endnu ikke afklaret, om den store motorsports­festival sidste år i Nordsjælland bliver gentaget i år. Det er dårligt nyt for Le Mans-fans på Sjælland.

Men for jyderne er der gang i den både på Skjern Tekniske Skole og i Hadsten Bio med deres årlige Le Mans-events.

De tiltrækker et meget forskelligt publikum, men fællesnævneren er mulighed for fagsnak og nørderi for alle pengene, uanset hvem man måtte vælge.

God fornøjelse!

Skjern Tekniske Skole

Den tekniske skole i Skjern bliver enhver drengerøvs drøm, når der er for tredje gang er det store Le Mans Event. Skolen har en stor parkeringsplads, og den bliver i dagens anledning omdannet til én stor legeplads for alle, der har lyst til at brænde dæk ellers konkurrere på en bane på tid. Hvis det er for voldsom en udfordring, vil alle interesserede også kunne prøve deres evner som racerkørere i en vaskeægte racersimulator.

Skjern Tekniske Skole har derudover en række stærke, fjernstyrede racerbiler, som man kan øve sig på uanset alder. Desuden stiller skolen sit rullefelt til rådighed for alle, som gerne vil have tjek på, om hestekræfterne i deres bilmotorer er så mange som forventet. Det hele er gratis.

Ved eventen deltager også en lang række firmaer og autoværksteder, som skolen har forbindelse med over hele landet. I år har arrangørerne købt en ny storskærm, så alle kan følge direkte med i løbet i Frankrig undervejs – trods de mange fristelser på skolens areal.

Sidste år deltog omkring 2000 mennesker, og skolen regner med, at endnu flere kigger forbi i år. Der vil være rig mulighed for at købe drikkevarer, inklusive øl, og mad undervejs.

Skolen har oprettet en Facebook-side for arrangementet.

Hadsten Bio

Modsætningen til arrangementet i Skjern finder sted i Hadsten Bio, som ligger mellem Aarhus og Randers. Her lukker arrangørerne biografsalen for sjette år i træk op for blot 60 gæster, som får motorlyden ind med ægte surround på det store hvide lærred. Her er der lagt op til en hyggelig oplevelse, hvor gæsterne kan blive i biografen samtlige de 24 timer, som løbet varer.

Sidste år var der for første gang færre deltagere end tidligere, fordi der også var VM i fodbold, men i år viser forsalget, at halvdelen af årets billetter er blevet solgt i starten af april, så arrangøren regner med udsolgt.

Undervejs vil de deltagende få serveret alle måltider, inklusiv natmad, og når soveposerne er pakket sammen, er der morgenmad. Undervejs er der også konkurrencer og præmier fra blandt andre Porsche-importøren.

Arrangøren fastslår, at Le Mans i Hadsten Bio ikke er et fadølsarrangement, men mere består af samvær, snak og soveposer.

Se mere på www.hadstenbio.dk














Artiklen er en del af temaet Læs om Le Mans 2015.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125