23948sdkhjf

Brint-bølgen breder sig

En ny brintstation er åbnet i Søborg, og antallet af Brintbiler forventes at blive mere en fordoblet inden årets udgang.
DRIVMIDDEL Der blev talt om hønen og ægget ved åbningen af den nyeste brinttankstation i Søborg. Når det kommer til brint til biler, så kommer tankstationerne nu i en lind strøm. Stationen med lokation ved Q8 på Dynamovej i Søborg er nummer fem af i alt 11 planlagte tankstationer, der åbner senest i 2016. Bag stationen står Q8, H2 Logic & Air Liquide

- Vi er nødt til at etablere mange brintstationer for at skabe vækst i markedet, og derfor er vi i øjeblikket ved at etablere et større netværk af brintstationer i Danmark. Vores mål er, at 50 procent af danskerne skal have mindre end 15 kilometer til den nærmeste brintstation, så vi gør det så nemt at tanke brint som muligt, siger Jacob Krogsgaard, adm. direktør i H2 Logic, ved åbningen af Søborg-stationen torsdag den 9. april.

Med de planlagte stationer bliver Danmark formentlig det første land med et landsdækkende netværk af brintstationer.

Flere på brint

På bilsiden er melder Jacob Krogsgaard også om fremgang. I øjeblikket er der 20 brintbiler på de danske veje, og der er 20 mere på vej. Hans gæt er derfor, at totalen når 50 biler inden årets udgang. At der sker et skift væk fra de fossile brændstoffer glæder klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R), der også var med til åbning af stationen.

- Der er ingen, der vil købe brintbiler uden stationer, og der er ingen, der vil lave stationer uden brintbiler. Derfor er dette et skridt den rigtige vej. Jeg mener, der er plads til både brint- og elbiler i fremtiden, og jeg tror, vi kommer til at se en mere varieret bilpark med mange typer drivmidler, siger Rasmus Helveg Petersen ved åbningen.

- Jeg mærker stor idealisme og opfindertrang på dette område. Der er en vilje til udvikle nedefra, der gør, at Danmark er forgangsland, uddyber han.

Man regner med, at der inden for ti år vil køre mellem 50.000 og 100.000 brintbiler på de danske veje.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109