23948sdkhjf

Manglen på større brugte familiebiler fortsætter

LeasePlan Danmark oplever gennemsnitlige liggetider på under to uger på de større, populære firmabiler.
MARKEDSVILKÅR Bilkøbere skal væbne sig med tålmodighed og være klar til en hurtig handel, hvis de i øjeblikket leder efter en stor, brugt familiebil. For tendensen med enorm efterspørgsel efter biler i firmabilsklassen fortsætter i resten af 2015, fortæller LeasePlan Danmark, der har specialiseret sig i videresalg af tidligere erhvervsleasede biler.

- Sidste år oplevede vi en halvering af liggetiderne på de større, brugte biler, så de i dag er nede på under to uger i gennemsnit. Nogle biler når ikke engang af komme ud i udstillingen, før de er solgt. Når vi ser på tallene og liggetiderne, tyder intet på, at dette vil ændre sig i løbet af i år. Så man skal stadig være på mærkerne, hvis man vil have fingre i de attraktive familiebiler, fortæller Thomas Ruff, Car Remarketing Manager og ansvarlig for privat bilsalg hos LeasePlan Danmark, der udover brugtvognssalg også administrerer mere end 26.000 biler på vegne af danske virksomheder og kommuner. LeasePlan opererer i 32 lande og har en samlet bilflåde på over 1,3 millioner biler.

Bagkant af finanskrisen

Årsagen til den fortsatte mangel skal findes i finanskrisen, mener LeasePlan. For fire år siden var virksomhederne endnu ikke kommet helt fri af finanskrisen. Derfor anskaffede de sig færre større, nye biler hos leasingselskaberne, og det giver en akut mangel nu på større, brugte firmabiler. Samtidig flyder markedet nærmest over med brugte mini- og mikrobiler.

Selv om mange virksomheder i dag har lagt krisen bag sig, vil der gå mindst et års tid endnu, før efterspørgslen på en brugt familiebil rammer et normalt niveau, fortæller Thomas Ruff.

- Virksomhederne har i det sidste år leaset flere af de større biler, men der vil gå nogen tid, før disse biler ender på brugtvognsmarkedet. Indtil det sker, vil den store efterspørgsel fortsætte, siger han.

LeasePlan Danmark har aktuelt cirka 30 brugtbiler til salg fra sin forretning med salg af brugte biler målrettet privatmarkedet, der åbnede i 2012.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.212