23948sdkhjf

Lidt lækkert til julen

Efteråret er tiden, hvor mange bøger udkommer. Forlaget Veterania har godt nyt til dem med hang til to hjul og race, og det kan nås endnu.
I årene efter anden verdenskrig kom de første rigtige F3 Midget-racerbiler på de danske og nordiske baner. Det er det emne, som Carsten Frimodt indgående behandler i bogen, Nordisk F3 Midget i sort-hvid og farver.

Bogen er meget systematisk, og tager udgangspunkt i forhistorien og Formel 3-klassen. Siden følger de gyldne år fra 1946 til 1962 i syv selvstændige kapitler. Dernæst følger Midget-afsnittene, hvor kørerne og biler tages under behandling, og det hele sluttes af med banerne og samtlige resultater.

Man skal ikke langt ind i bogen, før man opdager, at Carsten Frimodt er en vidende herre, som kan sin Formel 3 Midget-historie. Samtidig er det lykkedes for ham at finde et utal af gamle fotos, og billedsiden bidrager derved væsentligt til at gøre bogen om de danske og udenlandske fartkonger helstøbt. Pris 298 kroner hos Forlaget Veterania

Det danske knallerteventyr

Bogen, Knallerteventyret - fra røvskubber til twinsæde, gør ikke krav på at være den komplette historie over den enorme produktion af knallerter, som engang kom ud fra et utal af danske fabrikker, men den giver et godt overblik. Knallertkenderen Peter Fredsted står bag, og han er også en kompetent herre, som fører læseren tilbage til knallertens barndom og gyldne år indtil omkring slutningen af tresserne.

Bogens 248 sider giver en alfabetisk oversigt og beskrivelse af alle de knallertmærker, der helt eller delvist er blevet produceret i Danmark. Og der er mange mærker, som helt eller delvist er produceret og fremstillet i Danmark. Eksempelvis licensfremstillede Simonsen og Nielsen A/S i København i titusindvis af Velo Solex knallerter fra 1950 til 1973. Billedsiden er også her et stort aktiv.

Pris 298 kroner hos Forlaget Veterania

Tosserier på to hjul

MOTOmania 1 og 2 er en tegneserie for de tohjulede, og den bringer latteren frem hos enhver. Holger Aue står bag stregerne, og han viser med fine detaljerede tegninger sin kærlighed og besættelse af alle sider af motorcykelverden.

1994 blev det store gennembrud for Holger Aue, som skabte den første tegneserie om motorcyklister. Talentet for at tegne og lave komik blev hurtigt opdaget, og tegneserien blevet trykt i det tyske tidsskrift Motorrad, som løftede den groteske humor op til ægte kultstatus. De fem skøre tegneseriefigurer fik hurtigt et voksende antal læsere, og går i den danske udgave under navnene; Gustav Gedestyr, Robert Røgslør, Anthon Andenplads, Hans Hæsblæs og Kurt Tvebakke. Kan anbefales, men kun til folk med sans for humor.

Pris 175 kroner hos Forlaget Veterania
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094