23948sdkhjf

Store bilproducenter stopper salget i Rusland

Den usikre situation omkring den russiske møntfod har gjort, at GM, Audi og Jaguar har stoppet salget i landet.
Et fald på 40 procent siden juni for rublen er et faktum. Og det får nu flere bilfabrikanter til at suspendere salget i Rusland, skriver Automotive News Europe.

General Motors, Audi og Januar Land Rover har i denne uge midlertidigt stoppet salget i landet, da de mener, det er den bedste løsning i forhold til rublens kollaps, der er den største krise siden 1998.

I de seneste uger har dele af den russiske befolkning, for at redde deres opsparing, brugt den på at købe Porscher og andre bilmærker, der ikke er påvirkelige overfor konjunkturudsving. Til gengæld efterlader det bilforhandlerne med masser af rubler, som de mister penge på at være i besiddelse af. Og netop derfor har GM stoppet salget til forhandlerne den 16. december med beskeden om, at de derved "kontrollerer deres erhvervsrisiko". Dog vil allerede bestilte biler indenfor Chevrolet, Opel og Cadillac blive leveret til den aftalte pris.

På samme dato, i tirsdags den 16. december, stoppede Audi også deres salg, og Jaguar Land Rover har meldt om et stop – indtil videre til i dag den 19. december grundet den økonomiske situation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063