23948sdkhjf

Nyt biltestcenter i Grønland

BMW er blandt de mærker, som skal afprøve køreegenskaber på sne og is og test af, hvordan elektronikken i en bil opfører sig ved lave temperaturer.
Kangerlussuaq i vestgrønland har fået tilladelse til at køre biltest, hvor bilproducenter kan prøvekøre nye biler, inden de sættes i produktion.

Det er biltestfirmaet Arjeplog Test Management, der har fået arealtildelinger i området ved Sandflugtsdalen, den østlige ende af Aajuitsup Tasia, Lake Helen og søen i den vestlige ende af Sandflugtsdalen.

Arjeplog Test Management vil bruge efteråret til at teste forholdene ved Kangerlussuaq, om de egner sig til firmaets behov. Der er planer om en testperiode fra midten af oktober til midten af november, meddeler Qeqqata Kommunia, der regner med, at testperioden giver 20-30 arbejdspladser.

Over 200 arbejdspladser

Der er tale om test af alt fra køreegenskaber på sne og is til test af, hvordan elektronikken i en bil opfører sig ved de meget lave minusgrader i Kangerlussuaq.

Arjeplog Test Management, der blandt andet servicerer BMW, kan skabe endnu flere arbejdspladser i testperiode, hvis firmaet vælger at lave et permanent testcenter. Kommunen vurderer, at der i testperioderne kan skabes 200-250 arbejdspladser i Kangerlussuaq.

Kangerlussuaq-området har tidligere været rammen om et biltestfirma, da der i perioden 1999-2005 var et testcenter 120 km inde på indlandsisen.

Det nye biltestcenter vil ikke være på indlandsisen, men på eksisterende veje, søer og landområder nær Kangerlussuaq. Qeqqata Kommunia forventer større synergieffekter for Kangerlussuaq denne gang, idet biltestcentret nu er tættere på Kangerlussuaq.

Kangerlussuaq er en bygd i Vestgrønland beliggende ved enden af fjorden af samme navn nær Sisimiut i Qeqqata Kommune. Kangerlussuaq ligger på højde med Polarcirklen, cirka 170 km fra den grønlandske vestkyst og 30 km fra Indlandsisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084