23948sdkhjf

Nordisk Dæk Import til Finland

NDI har overtaget ProAgri og vil være leverandør af person-, vare- og lastvognsdæk til hele Finland.
Nordisk Dæk Import (NDI) har nu etableret sig i Finland. Den danske virksomhed, der er en af Skandinaviens største leverandører af dæk og fælge til alle former for køretøjer, overtog den 1. marts dækfirmaet ProAgri OY i Masku ved Turku, og virksomheden med tre medarbejdere, kontor samt 800 kvadratmeter stort lager føres nu videre under navnet NDI Finland OY.

Grundlæggeren af ProAgri, Pekka Lehti, fortsætter som leder af NDI Finland, og han ser store vækstmuligheder for NDI i Finland.

ProAgri var en mindre engros virksomhed, der sælger industri, traktor- og landbrugsdæk til kunder inden for en radius af cirka 200 kilometer fra Turka.

- Men det er NDI Finlands intention at blive leverandør af person-, vare- og lastvognsdæk til hele Finland, og som del af NDI, der er kendt for leveringssikkerhed og stor lagerkapacitet, har vi gode muligheder for at ekspandere hurtigt i Finland, mener Pekka Lehti.

Han grundlagde i 1989 ProAgri, der blev kendt som stor eksportør af russiske dæk, og med tiden blev den næststørste eksportør af russiske dæk til det vesteuropæiske marked. I 2005 begyndt man at sælge dæk engros til det finske marked. Blandet andet importerer ProAgri TVS-dæk fra Indien og russiske Voltyre foruden en række andre mærker.

NDI Finland satser meget på TVS og Altura fra Indien samt slanger fra Korea og flere andre dækfabrikater. Endvidere kommer NDI’s private brand af person- og varevognsdæk på hylderne hos NDI Finland.

- Vi vil udvikle os lidt efter lidt, og i løbet af 2011 forventer vi at ansætte yderligere et par medarbejdere, siger Pekka Lehti, som i øvrigt har gode kontakter i dækbranchen i både Rusland og de baltiske lande. ProAgri havde i perioden 1996-2005 lager i Tallinn i Estland.

Alle typer dæk

NDI med hovedkvarter i Danmark er foruden i Danmark og nu også Finland repræsenteret i Norge, Sverige, Tyskland og England.

Koncernen importerer alle typer dæk og fælge fra hele verden – lige fra små trillebørdæk til de største dæk til entreprenørmaskiner. Importen omfatter også smøreolie og batterier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078