23948sdkhjf

I tallenes tegn

MONA LISA VAR INGENIØREN, mystikeren og maleren Leonardo da Vincis yndlingsmaleri fra cirka år 1500, som han medbragte overalt, når han blandt andet skitserede principper for flyvemaskiner og køretøjer århundreder før, de reelt blev opfundet. Nu har konservatorer fundet bittesmå tal og tegn malet i hendes øjne, som ganske givet symboliserer en helt speciel viden og indsigt. Talmagi har på samme vis en fremtrædende plads i autobranchen, hvor vi gerne jonglerer rundt med mulighederne for indflydelse og indtægt, og af og til skriver ting med småt, som dårligt tåler offentlighedens lys. Skat melder ud, at autobranchen skal kigges grundigt efter i sømmene for falske demo- og leasingbiler, men dog ikke, at forhærdede snydere vil blive ristet som kættere på da Vincis tid. Vi har allerede set, hvordan kreative aktører i branchen lader biler flyde mellem danske og tyske selskaber som forbundne kar, som de troede kunne skjule alt for lave importpriser. Glem det derude, for Skat har et godt øje til jer. Få styr på papirer og demobiler. Al form for fiflen bliver sandsynligvis opdaget – og vil igen gå ud over autobranchens image, som vores nye ankenævn og forbrugerundersøgelser netop har højnet.

DEN NU AFGJORTE LOV om lavere reparationsgrænser stod også i tallenes tegn, hvor autobranchen til det sidste forsøgte at overbevise politikerne om, at der vil blive langt færre kroner i statskassen, end regnedrengene på Christiansborg kom frem til. Gode argumenter, og støtte fra en velvillig opposition, hjalp desværre ikke. Så nu må vi søge at få det bedste ud af den virkelighed, der vil gælde fra årsskiftet. Det er næsten salt i såret at konstatere, at det hårde vinterføre allerede har medført ekstraordinært mange reparationer, som kan udbedres nu, men som, for manges vedkommende, sikkert ville betyde skrotning af gode, nyere biler efter de nye regler fra nytår.

TALMAGIEN FORTSÆTTER imellem nybilforhandlerne og leasingselskaberne, der med hver deres lommeregnere forsøger at påvirke politisk omkring afgifter og de lune milliarder, som staten gerne ser i kassen. Der bliver ligefrem talt om manipulation. Måske det reelt bare er forglemmelser, når leasingselskaberne ikke tæller alt med, som nybilforhandlerne fremdrager i denne uges fagblad. Eller også er det ikke – det står, som tallene i Mona Lisas øjne, hen i det uvisse. Men én ting ved vi: Tallet 24.12.2010 nærmer sig, og med denne årets sidste udgave af autobranchens uafhængige fagblad vil vi gerne sige alle i branchen – GOD JUL, og godt nytår!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078