23948sdkhjf

Find den helt rigtige motorolie

Vil du gerne have at bilen kører som smurt, så der ikke pludselig opstår ærgerlige situationer, hvor den ikke har lyst til at køre længere?

Der er ikke noget værre end at gå i stå eller have en bil, der ikke vil samarbejde, men ikke desto mindre er det desværre noget, der sker en gang imellem. Der er heldigvis mange ting, man kan gøre for at undgå den slags. En af de ting, der altid spiller ind, er motorolie. Selvom det måske virker som en ting, der ikke betyder så meget, så er der stor forskel på kategorierne af olie, og det er vigtigt at finde den rigtige.

Castrol motorolie findes blandt andet i kategorierne 5w30, 5w40 og 10w40, og det er vigtigt at have øje for, hvilke kategorier, din bil kan bruge. Tallene angiver viskositeten i motorolien. Det laveste tal angiver laveste viskositet, mens det højeste angiver, hvad viskositeten højest er. Det vil sige, at en olie med en viskositet, der kan være ned til 5, kan blive væsentligt tyndere end en, der har en viskositet på 10. Det spiller ind på ydeevnen og kan blandt andet komme an på, hvilken sæson, det er.

Hav olien med i bagagerummet

Hvis I står og skal på ferie, så er det en god idé at sørge for at have fyldt motorolie på forhånd, så I ikke pludselig står på en motorvej i Sydeuropa, hvor bilen ikke længere vil samarbejde – det er så ærgerligt. Derfor kan det også godt være en fordel endda at have en Castrol motorolie med i bagagerummet, hvis I planlægger at køre langt. I nogle lande forventes det, at du har olie med, når du kører, så du ikke risikerer den slags situationer, og så er det altid rart at have forberedt det hjemmefra, frem for at skulle ud at købe det på destinationen.

Den rigtige Castrol motorolie sørger for at bilen spinder og kører godt, så når I sætter jer ind og kører sydpå, vil det formentlig føles godt – modsat hvis olien mangler, og bilen beslutter sig for, at den ikke længere har lyst til at samarbejde. Det er enormt vigtigt at tjekke motorolie på bilen regelmæssigt. Det er altid væsentligt billigere at klare potentielle problemer på forhånd, før de bliver for store, frem for hvis man først opdager dem, når det efterhånden er ved at være for sent at fikse dem.

Send til en kollega

0.062