23948sdkhjf

Find den bedste bilforsikring

Ejer du en eller flere biler, og bruger du dem dagligt eller næsten dagligt? Så bør du have styr på bilens forsikring. Du er sikkert udmærket godt klar over at du som bilist er forpligtet til at have en ansvarsforsikring, som kan dække i tilfælde af at du forvolder skade på andre mennesker eller deres ejendom mens du kører bil. Men vidste du at du også bør investere i en såkaldt kaskoforsikring?

Hvorfor skal jeg have en kaskoforsikring?

Som bilejer er det en rigtig god idé at have en kaskoforsikring. En kaskoforsikring er ikke lovpligtig på samme måde som en ansvarsforsikring – men du kan hurtigt gå hen og blive rigtig glad for din kaskoforsikring, hvis uheldet er ude.

En kaskoforsikring er, kort fortalt, bilens egen ulykkesforsikring. Bliver din bil udført for hærværk eller indbrud, vil de skader, som afstedkommes herved, dækkes af bilens kaskoforsikring. Det samme gælder hvis du selv uforvarende kommer til at forvolde skade på din bil.

De genstande, som stjæles fra bilen i forbindelse med et indbrud i denne, vil dækkes af din indboforsikring. Men der er ingen dækning for ødelagte ruder eller opbrudte låse, hvis du ikke har nogen kaskoforsikring.

Foruden dækning af skader på køretøjet indeholder de fleste kaskoforsikringer også en rednings forsikring, som kan komme dig til undsætning hvis din bil bryder sammen under en udlandsrejse. Dette er værd at undersøge inden turen går uden for landets grænser.

En kaskoforsikring vil som regel også indeholde en retshjælps forsikring. En sådan forsikring kan hjælpe dig med at betale eventuelle sagsomkostninger relateret til retssager som hidrører fra din bil, eller tvister vedrørende personskade som er opstået i forbindelse med kørsel.

Der ud over har du mulighed for særlige tilvalg, for eksempel friskadedækning, som fritager dig for prisstigning og selvrisiko ved særlige skader på bilen, samt værdiforringelse forsikring som giver dig kontant erstatning i forbindelse med værdiforringende skader på en nyere bil, og bilafsavnsforsikring der betaler lejen af en lejebil som erstatning for en skadet bil der er på værksted.

Få de bedste tilbud på bilforsikring

Hvis du endnu ikke har fået dig en kaskoforsikring, er det en god idé at indhente tilbud på en sådan fra forskellige forsikringsselskaber. På den måde får du et godt overblik over hvad en kaskoforsikring indeholder, og et solidt grundlag for sammenligning af vigtige faktorer så som præmie, dækning, selvrisiko med videre. Klik ind på forsikringsskift.dk og få tre uforpligtende tilbud på bilforsikring.

Send til en kollega

0.031