23948sdkhjf

Sådan gør du bilen sommerklar

Dette indhold er sponsoreret.

Solen skinner og vejret begynder at blive varmt. Bilen bliver luftet lidt oftere, mest for fornøjelsens skyld. Man drømmer måske om en varm, lang køretur langs stranden, i de smukke blomsterlandskaber eller måske bilen pakkes til en forestående kør-selv-ferie? Uanset hvad ens ønsker er for sommeren, så er det vigtigt, at bilen er køreklar, når sommervejret rammer. I denne artikel guides der til, hvordan man nemt og hurtigt kan gøre ens bil klar til sommeren. Mangler du en bil til sommerens glæder, så køb din næste bil hos seez.

Dækskifte og dæktjek

Ingen sommer uden skift af sommerdæk på bilen. Når temperaturen kommer op over 7 grader, så bør man skifte til sommerdæk. Det er vigtigt for trafiksikkerheden at skifte dæk, når temperaturerne skifter, da dækkene skal passe til vejret. På en varm vej yder sommerdækket et bedre vejgreb og en kortere bremselængde, hvilket skyldes, at gummiblandingen i sommerdæk er mere robust. Dette gør, at de ikke bliver lige så hurtigt nedslidte på den varme asfalt. Derudover bør man også få tjekket, at ens dæk ikke er blevet møre over vinteren. Når man har skiftet ens dæk, så bør man også undersøge lufttrykket i dækkene. Herudover bør man på alle fire dæk måle dækmønsteret.

Rengøring af bilen indvendigt og udvendigt

Den danske vinter kan både ses indvendigt og udvendigt på ens bil. Derfor skal den gerne have en kærlig hånd. Man kan begynde med at fjerne snavs og fugt fra bilen, så man undgår at bilen ruster. Man kan rengøre ens bil med vand og sæbe. Derefter bør man spule godt med vandslangen, også de helt små kroge, paneler og hjulkasser. Giv ruderne en omgang rengøring med sæbevand, og tilføj derefter vinduesrens også. Tjek også undervognen for snavs og salt, som kan være kommet i løbet af vinteren. Det kan være en fordel, at give bilen et undervognsskyl for at undgå udvikling af rust. Bank gerne også måtterne, vask dem og luft dem i sommervejret.

Endnu mere udvendig pasning

Bliv klar til vinteren med en næsten ny bil, som tager dig gennem det voldsomme vejr. Besøg Seez.dk og find en næsten ny bil. Den danske vinter kan være særlig hård ved bilerne. Bilernes lak bliver udsat for både regn, salt, vind og slud. Derfor kan man med fordel give lakken lidt kærlighed efter den udvendige rengøring og aftørring. Man bør være opmærksom på, at denne pleje bør foregå i skyggen, da produkterne helst ikke skal tørre ind for hurtigt. Giv bilen en omgang polish, hvor insekter, fugleklatter og anden snavs bliver fjernet. Derefter kan man lakforsegle for at beskytte mod rust og snavs. Når lakforseglingen er tørret, så kan man tørre den af med en mikrofiberklud. Sidste skridt er bivoks, så man får beskyttelse mod UV-stråler og vand.

Send til en kollega

0.031