23948sdkhjf

Sådan sikrer du den bedst mulige indretning af din varevogn

Flyder din varevogn med forskelligt værktøj og produkter, som du bruger i dit daglige arbejde? Som håndværker har du brug for en funktionel varevogn. Det gælder, hvad enten du er tømrer, VVS’er, elektriker, maler, murer eller noget helt sjette.

Dette indhold er sponsoreret

Med så mange muligheder og løsninger kan det være svært at vælge den rette indretning af din varevogn, og måske har du ikke tænkt over, hvordan den rette opbevaring og indretning laves? I denne artikel får du fire gode råd til, hvordan du bedst indretter din varevogn til dine eller dine ansattes behov. 

Indret efter din hverdag

Som håndværker har du brug for en varevogn, der er indrettet præcist efter de behov og de arbejdsgange, du har. Det udstyr, du bruger mest i hverdagen, skal selvfølgelig være lettest tilgængeligt for dig. Overvej derfor, hvad du bruger mest, når du indretter din bil. Vil du være sikker på en funktionel, robust og effektiv indretning af varevogn, som passer til din hverdag, kan du med fordel søge professionel hjælp til at få lavet den helt rigtig indretning af din varevogn. Der findes specialister indenfor dette område, som både tilbyder standardløsninger, men også skræddersyede løsninger, så der er noget, der passer til alle, og lige netop dig og din varevogn. Du kan få inspiration, sparring og vejledning hos disse i forhold til, hvordan du indretter en varevogn, der passer til dig til lige præcis dig. Det kan også være du er en handyman eller gør-det-selv-kvinde, som også ønsker en god indretning af dit køretøj. 

Optimal udnytning af pladsen

Sørg for en optimal udnytning af pladsen i varevognen, hvor du har plads og adgang til alt dit udstyr og materialer, for så kan du spare både penge og ikke mindst tid i hverdagen. Du kan udnytte pladsen godt og spare tid, hvis du for eksempel vælger udtræksløsninger i din varevogn. Udtræksskuffer gør, at du nemt og hurtigt kan få adgang til alt værktøjet i din varevogn. Sørg derudover for, at små ting er sorteret i gennemsigtige kasser af plast, så du har overblik over, hvor alting er. Du kan med fordel tydeligt skrive på kasserne, hvad der er i dem. Bruger du mange små ting i dit arbejde, er det optimalt med reoler med en lille hyldeafstand, for så kan du få plads til mange flere ting i bilen. Det gør dig mere effektiv i dit arbejde, fordi du ikke skal bruge tid på at lede efter en bestemt skrue. En indvendig stigeholder i loftet af varevognen er også et godt bud på en plads optimerende løsning i din varevogn. 

Sikker indretning

Udover optimal pladsudnyttelse er sikkerheden selvfølgelig også vigtig. Tænk over vægtfordelingen i bilen, når du indretter den, så du ikke kører rundt i en ustabil bil. Derudover er det vigtigt, at du ikke overskrider din bils nyttelast med din indretning af bilen, da nyttelasten er et udtryk for hvor meget du må laste din bil med. Bilindretningen tæller selvfølgelig med i det samlede antal kilo. Udover, at det er ulovligt at overskride nyttelasten, er det også farligt. Materialer og udstyr skal være forsvarligt opbevaret i bilen, så det ikke tager skade, når du kører. Det er derfor endnu mere oplagt at du søger professionel rådgivning og får købt de rette kvalitetsprodukter, som er designet og testet til at indgå som inventar i en varevogn. 

Pas på dig selv

Udover, at indretningen skal passe til de arbejdsmæssige behov, som du har i hverdagen, så skal din varevogn også være indrettet, så du bedst muligt kan passe på dig selv og dine ansatte, hvis du har egen virksomhed. Tungt værktøj og tunge materialer skal selvfølgelig af sikkerhedsmæssige årsager placeres i bunden af bilen, men for din egen sikkerheds skyld, er dette også vigtigt at huske på. Så er det nemmere at sikre en korrekt løfteteknik af tungt grej, så du skåner din ryg mest muligt, når du løfter tunge ting.  Derudover minimerer du risikoen for, at du for eksempel falder, mens du løfter og får noget tungt ned over dig. Placer desuden de tunge ting, du bruger til hverdag, tæt på døren og let tilgængeligt, så du ikke skal dreje eller svaje i ryggen, mens du foretager løftet. I en travl hverdag med et højt arbejdstempo er det vigtigt at tænke sin egen sikkerhed ind i indretningen af varevognen.

Send til en kollega

0.047