23948sdkhjf

Hvor mange penge man kan spare ved at sammenligne tilbud inden man låner penge?

Denne artikel er sponsoreret af https://lendme.dk/ 

Der er ikke et enkelt svar på, hvor meget man kan spare ved at sammenligne tilbud, inden man låner. Det kan variere fra dag til dag, ligesom flere forskellige faktorer har indflydelse på besparelsen. Hos LendMe kan du finde billige billån baseret på sammenligninger fra mange forskellige banker. Det er en af de letteste genveje til at finde et billigt lån, når bilen trænger til at blive udskiftet eller opgraderet.

Efter du har læst denne artikel om billån, bør du dog huske på, at det umiddelbart billigste lån ikke altid er det bedste for dig. Der er forskellige vilkår, betingelser og gebyrer, som også kan have indflydelse på den samlede pris; noget af det mærker man først hen ad vejen, når man har optaget lånet. Derfor er det vigtigt at sætte sig godt ind i alle detaljer og informationer på forhånd omkring et hvilket som helst lån.

Hvad har indflydelse på mulige besparelser?

Der findes flere forskellige typer af lån, hvor renterne kan være meget forskellige. Alene dette kan have stor indflydelse på de samlede besparelser, som er mulige at opnå. Et billån er en type af lån, hvor det overordnet set ikke er muligt at opnå samme besparelse som eksempelvis ved et forbrugslån. Dette er blot godt at være opmærksom på, hvis man skulle ende med at undre sig over, hvorfor der er forskelle på de forskellige typer af lån.

Størrelsen på lånet kan have markant indflydelse 

Overordnet set vil et lån være billigere, jo større det er. Her er tilbagebetalingsperioden i størstedelen af tilfældene længere og derfor spredt ud over en længere tidsperiode. Hurtige og kortsigtede lån skal tilbagebetales inden for en kortere tidsfrist, og denne type af lån er forbundet med højere renter.

Den enkeltes kreditværdighed og markedet

Kreditværdighed er en persons mulighed for at tilbagebetale på et lån. Jo bedre kreditværdigheden er, jo bedre renter kan man i mange tilfælde få, hvilket på længere sigt kan øge besparelsen.

Selve markedet har naturligvis også indflydelse på de mulige besparelser. Renterne justeres og kan variere over tid. Det er ude af lånetagerens kontrol, men derfor kan det have stor betydning for de mulige besparelser, hvornår man vælger at optage et lån. Det kan være en svær faktor at forudsige, da det kan være svært at vide, om man bør vente for en bedre rente.

Sådan sammenligner du tilbud

Ved at sørge for at sammenligne tilbud, kan du netop gøre noget aktivt for at opnå besparelser på et lån. Som tidligere nævnt, så gør LendMe det nemt for dig at sammenligne mange forskellige billån ved hjælp af en overskuelig oversigt. Det er en god måde at få et hurtigt overblik, så du visuelt hurtigt kan overskue, hvilke fordele og eventuelle ulemper der er ved forskellige lån.

Indhent tilbud

At indhente tilbud fra flere forskellige udbyder via personlig kontakt til banker eller kreditforeninger, eller ved at benytte online sammenligningssider, kan man også benytte sig af for at finde frem til de bedste lån, hvor der er penge at spare. På et billån betyder det, at man i gennemsnit kan spare omkring 2 % i rente. Hvis man optager et billån på 200.000 kr., betyder dette en besparelse på 4.000 kr. For at sikre dig en korrekt sammenligning, bør du tage højde for alle omkostninger. 

Det kan lyde abstrakt, men her kan sammenligningstjenester også være en god hjælp, da de typisk lister de vigtigste punkter, så der ikke er noget, man overser. Omkostninger kan være renter og gebyrer. Gebyrerne kan dække flere forskellige ting, og de dyreste lån kan virke som de billigste umiddelbart på grund af skjulte gebyrer. Det er derfor, at det er så vigtigt at få et overblik over alle de samlede omkostninger.

Læs det med småt

Man bør desuden læse det med småt i vilkår og betingelser, så der heller ikke er noget her, som man ender med at overse. Hvis man ikke sætter sig ind i disse, kan der også komme grimme overraskelser senere hen, efter man har optaget lånet. Hvis du har svært ved at overskue mængden af information, kan du eventuelt få hjælp af en rådgiver. Og endnu en gang kan sammenligningssider også være til hjælp, da de i mange tilfælde har gjort det undersøgende arbejde for dig.

Du kan også spare penge ved at forhandle om renten

Du kan altid forsøge at forhandle om renten ved at indhente flere tilbud hos andre udbydere. Hvis du har en god kreditværdighed, kan du også forsøge at forhandle dig til en bedre rente. I forhold til rente kan du også sætte dig ind i, hvad du er villig til at risikere. Hvis du eksempelvis vælger et lån med en variabel rente, kan renten stige eller falde med tiden. Der er altså både mulighed for gode besparelser eller højere rentestigninger. Det er lidt et sats. 

Med en fast rente lægger du dig fast på en bestemt rente. Her kan du have mulighed for at omlægge renten på et senere tidspunkt, hvis økonomien skulle blive mere gunstig og resultere i lavere renter. Dette kan være en smart mulighed, men igen bør du undersøge dette i betingelserne, så du er sikker på at kunne gøre brug af det.

Der er altså flere muligheder for at opnå besparelser. Flere faktorer har indflydelse på hinanden, og det er et marked, der kan variere fra dag til dag, uge til uge, måned til måned og år til år. Det er derfor ikke muligt at sige noget om, præcist hvor meget det er muligt at spare, da disse informationer kan være forældede måneden efter.

Send til en kollega

0.047