23948sdkhjf

Brugt Tesla: Gode råd og overvejelser til købet

Annonce fra Biltorvet

Tesla har taget bilverdenen med storm og har cementeret sin plads som kongen af elbiler – i hvert fald i den vestlige verden.

Med deres banebrydende teknologi og sofistikerede design er det ingen overraskelse, at mange bilentusiaster drømmer om at eje en.

I 2023 så vi et stort prisfald på Teslaerne, hvilket gjorde dem endnu mere tilgængelig for middelklassen.

Men hvis en Tesla stadig er en tand for dyr til dit budget, så kan du også købe den brugt på Biltorvet. Læs om fordele, gode råd og overvejelser her.

Fordele ved at købe en brugt bil

Der er mange fordele ved at investere i en bil, der allerede har kørt masser af kilometer på vejene. Den største fordel er, at du kan spare en del penge på købet.

Det betyder, at du kan finde en større eller nyere model, der passer bedre til dit behov inden for dit fastlagte budget.

Derudover vil du være mindre øm overfor potentielle skader, og så vil dit økonomiske tab være mindre, hvis du ønsker at sælge bilen igen.

På trods af det lave salg af brugte biler i 2022 var den mest solgte brugte bil det år Tesla Model 3.

Ifølge tallene blev der solgt mange flere brugte Model 3’ere end nye. I 2023 havde Tesla Model 3 og Tesla Model Y henholdsvis første- og andenpladsen i de mest solgte brugte biler.

Gode råd og overvejelser inden købet

Hvis du overvejer at købe en brugt bil, men har betænkeligheder, så giver vi dig her nogle gode råd, som du bør have in mente, før du træffer en beslutning.

  • Bilens stand: En fuldt udfyldt servicebog er en sikkerhed for ordentlig vedligeholdelse, og det er et plus, hvis servicestemplerne er fra et autoriseret værksted. Overholdelse af serviceinterval er også vigtigt, ligesom det er værd at tjekke for synlige skader og rustbeskyttelse.
  • Kør en prøvetur: En prøvetur i bilen kan give dig en bedre indikation af bilens stand. Kør gerne minimum 20 kilometer – både i byen og på motorvejen – så du har mulighed for at teste flere scenarier. Hold øje med mislyde, om alle funktioner samt pedaler og gear virker, som de skal, samt andre irritationsmomenter.
  • Tjek restgæld: Det er essentielt at undersøge, om der er restgæld i bilen, for at undgå ubehagelige overraskelser efter købet. Selvom sandsynligheden er lille, når du køber fra en forhandler, er det stadig en god praksis. Hvis bilen ikke har nummerplader på, kan du bede sælgeren om stelnummeret for at udføre denne kontrol.
  • Privat eller forhandler?: Når du køber en brugt bil, er det vigtigt at overveje, hvor du køber den. Hos en forhandler er du beskyttet af reklamationsretten, og bilen er nøje undersøgt for fejl. Køber du privat, kan prisen være lavere, men du står selv for eventuelle reparationer og har ingen klageret. Husk, at det ekstra, du betaler hos en forhandler, dækker over sikkerheden og trygheden.

Har du ovenstående punkter in mente, når du skal ud og finde din brugte drømmebil, så kan du have større tryghed i dit køb.

Send til en kollega

0.031