23948sdkhjf

Drop det sorte arbejde

Hvis du står med tømreropgaver eller lignende, så findes der et hav af forskellige firmaer, som står klar til at påtage sig netop din opgave.

Desværre er der stadigvæk en andel af danskerne, som springer uden om de CVR-oprettede firmaer, og i stedet finder en privatperson, som vil gøre arbejde sort. I denne artikel vil vi fokusere på nogle af de største ulemper og konsekvenser ved netop sort arbejde.

Sort arbejde er strafbart
Først og fremmest er det ulovligt at benytte sig af sort arbejde samt at udføre det. Du kan blive idømt bøder og i værste fald fængselsstraf. Ved opgaver som koster over 8.000,- skal du som kunde betale digitalt. Hvis du betaler i kontanter, så kan du med en regning på over 8.000 blive holdt ansvarlig, selvom det er virksomheden, som snyder i skat.

Hvis du alligevel vælger at benytte dig af det sorte arbejde, så kan det også have store konsekvenser for din bolig. Hvis der er sker fejl eller lignende under arbejdet, så står du nemlig med problemet alene og uden dækning.

Pas på vennetjenester
Er det sort arbejde, hvis du udfører en opgave for en ven eller familiemedlem? Her er svaret både ja og nej. Hvis du får noget for arbejdet, så beskrives det som sort arbejde. Det samme gælder, hvis du får en tjeneste til gengæld for dit arbejde. Derimod bliver det ikke betragtet som sort arbejde, hvis du gør arbejdet gratis.

Ingen dokumentation ved ulykker
Først om fremmest har du ingen dokumentation på at arbejde er udført, hvilket kan give dig forsikringsproblemer, hvis uheldet senere hen skulle være ude.

Hvis du vælger sort arbejde frem for en almindelig tømrervirksomhed, så mister du også muligheden for at benytte dig af dit håndværkerfradrag. Med et håndværkerfradrag kan du få større besparelser på dine regninger på udvalgte håndværkeropgaver. Men uden dokumentationen kan dette ikke lade sig gøre.

Vi vil råde dig til at droppe det sorte arbejde, og i stedet benytte dig af en af de mange tømrerfirmaer med de rette kompetencer, hvor der er styr på dokumentationen. 

Benytter du dig af et tømrerfirma, så får du en væsentlig større sikkerhed, når dine tømreropgaver skal udføres. Både i forhold til den faglige viden, og hvis der skulle opstå problemer undervejs i projektet.

Står du med tømreropgaver i Nordjylland?
Står du med tømreropgaver i Nordjylland, så står Golding Byg klar til at løfte enhver opgave. De har flere års erfaring og leverer en god service, hvor kundens behov og ønsker i fokus. Om du skal have skiftet dine døre eller have et nyt tag, så er Golding Byg i Nordjylland det sikre valg. Lad dig derfor ikke snyde af de private aktører, som udfører sort arbejde, da du med det rette tømrerfirma får udført jobbet til punkt og prikke.

Send til en kollega

0.031