23948sdkhjf

5 gode råd til at få mere dagslys ind i dit hjem

Lys gør os glade - især dagslys. Derfor er det rigtig vigtigt at få så meget dagslys som muligt ind i ens hjem. Ved at få mere dagslys ind i ens hjem, er der også mange penge at spare på elregningen hver måned.

Dog findes der et hav af muligheder for hvordan man får mere dagslys ind i ens hjem. Det kommer også an på om du bor i lejlighed eller i hus. Hvis du bor i lejlighed, kommer det også an på, om du bor i stuen eller i toppen. Dog er der en løsning til ethvert hjem i dit følgende fem råd.

Vinduer i mellem rummene
Indendørs vinduer er ikke noget de fleste tænker over at få, da det kan virke mærkeligt at få lavet. Dog kan dette give meget mere lys i hjemmet, hvis man lader lys fra et rum, nå ud til et andet rum. Man kan eksempelvis sætte vinduer i ens døre i hjemmet for at give lys mellem rummene. Det virker specielt godt i en dør ind til køkkenet. 

Ovenlys
Det er helt åbenlyst, at et ovenlysvindue giver mere lys i hjemmet. Alt lys kommer jo trods alt fra oven. Der er dog mange fordele ved at montere eller lave ovenlysvinduer. En af fordelene er, at det giver et bedre indeklima i hjemmet. Et ovenlysvindue sikrer også, at du ikke behøver tænde lyset i dagtimerne, hvilket vil give dig en besparelse på din elregning.

Lys fra flere retninger
En meget essentiel ting man kan gøre når man vil have mere lys ind i ens bolig, er at sørge for at der kommer dagslys ind hele dagen. Dette kan man gøre ved at lade lys komme ind fra flere retninger i boligen. Det er bedst at lade lyset komme ind fra øst og vest, da du på den måde sikre, at du har både solopgang og -nedgang med, når du ser ud af vinduet.

Døre med vinduer
I stedet for at have hoveddør og bagdør helt lukket til, kan man vælge at få en dør med vinduer i. Her er der stor mulighed for at give gang og baggang noget mere belysning, da de store glaspartier i dørene ville kunne tage rigtig meget lys ind. Man behøver ikke at være bange for at miste noget privatliv, for selv med mattering på glasset, kan der stadig komme rigtig meget lys ind.

Noget der måske giver sig selv, men som man måske ikke havde tænkt over. Større vinduer giver mere lys, da mere lys får lov at trænge ind i hjemmet. Endvidere kan det også være med til at give en bedre udsigt og selve rummet kommer til at virke større. Ved indsætning af større vinduer skal man dog være opmærksom på at man ikke fjerne bærende elementer fra bygningen.

Køb dine nye vinduer og døre hos Golding Byg. Golding Byg er en professionel tømrer og murer, som udfører arbejde i det meste af Jammerbugt  Kommune. Kontakt Golding Byg allerede i dag for et godt håndværkertilbud.

Send til en kollega

0.047