23948sdkhjf

Sådan bliver din terrasse sommerklar

Den danske sommer er lige om hjørnet, og de lækre og solrige dage på terrassen, grillaftener og lune nætter er på vej.

Hvis du, ligesom os, slet ikke kan vente, så har vi nogle tips til dig, som du kan fylde tiden ud med inden at sommeren for alvor er over os!

Du har sikkert hørt den gamle remse. Vi skal først og fremmest have nogle møbler, som vi kan opholde os i på terrassen. Efter en overvintring i en garage eller i et skur, så er dine havemøbler mindst lige så glade for at se dig, som du er for dem. Når du tager dine havemøbler ud, så kan du ligeså godt lige tjekke dem efter eventuelle skavanker. Ting du bør tjekke kan være følgende

Er der bevægelige dele? Tjek at alle skruer og bolte sidder ordentligt fast, og smør eventuelle hængsler. Gør du dette mindst én gang om året, så bør dine havemøbler holde sig i god form!
Er dine træmøbler udtørrede? En omgang olie kan sørge for at dine træmøbler ser ud som ny – og så gør det træet smidigt, så du kan have dem i mange år fremad. 
Grønt er godt for øjnene – men ikke din terrasse
Modsat den populære holdning, så er det blevet påvist at alger rent faktisk ikke ødelægger de materialer, som de gror på. Algerne kan dog forvandle din terrasse til en spejlglat skøjtebane, hvilket som regel ikke er særligt hensigtsmæssigt. Vi tror at de fleste kan blive enige om, at de ikke pynter, og derfor vil det klæde terrassen med en robust omgang med en hård kost og en omgang vand. Der skal faktisk ikke mere til, men vil du gerne udenom algeproblemet hurtigst muligt, så kan du også anvende rengøringsmidler specielt egnet til algebekæmpelse. 

Vidste du at…?
Er din terrasse sydvendt, så vil algerne slet ikke kunne overleve, og du vil slippe for vedligehold og skrubbearbejde. Dertil vil det også sikre nogle solfyldte dage, hvilket vi bestemt ikke har noget imod! 

… jamen, er det ikke meningen?
Varme på terrassen er skønt når man ligger og solbader, sidder med en iskold drink eller når man ligger med en god bog. Men varme på terrassen kan faktisk godt blive et problem. Er din terrasse klædt i mørke farver eller maling, så vil det påvirke i hvor høj grad solen bager din terrasse. Undgå at din terrasse bliver varm som grillkul ved at holde den i lysere farver, som ikke holder på solens varme i samme grad.   

Den danske sommer: på godt og ondt
Sommeren i Danmark byder på skyfri himmel, høj solskin og dejlige dage i haven. Men den spiller os af og til et pus, hvor regnvejr og blæst kommer og forstyrrer. Det skal selvfølgeligt ikke holde dig indenfor, så derfor er vores næste punkt at overdække din terrasse. En overdækket terrasse har den fordel, at du også kan nyde sommerdagene, hvor sol og regn optræder samtidigt, og hvor du kan snige dig til synet af en fantastisk regnbue. Dertil kan det også holde kryb og blade væk fra terrassen, og spare dig en del arbejde. 

Vejr og vind er som nævnt noget vi må bøje os for, når det kommer til den danske sommer. Hvis din terrasse ikke er anlagt med hensyn til vindretningen, så vil du opleve en ubuden gæst i form af blæsten. Dét du kan gøre, alternativt til at rykke hele terrassen op, er at opføre et mindre hegn, som omgiver terrassen og på den måde giver beskyttelse mod vinden.

Golding Byg gør det nemt
Trænger din terrasse til mere end blot en kærlig hånd? Hvis du er ude i renovering eller ombygning af din terrasse, så kan du med fordel kontakte en tømrer. Så er du sikret at alting bliver snorlige, og at gulvbrædderne hænger ved. Golding Byg Tømrerfirma melder sig klar til den danske sommer, hvor de forventer at skulle ud til mange danske hjem og hjælpe dem godt på vej mod lækre, lune sommerdage. 

Golding Byg kan også stå for totalentreprise, da deres professionelle murere - med mange års erfaring - kan stå for alt slags murerarbejde. Er der brug for yderligere fagfolk, som VVS-folk og malere, samarbejder Golding Byg med nogle af de bedste i branchen.

Send til en kollega

0.032