23948sdkhjf

Fokus på udvælgelse af de rigtige aktier giver bonus

Når man som private investor skal sammensætte sin aktieportefølje, betaler det sig at se nøje på, hvilke typer af aktier, man udvælger til sin portefølje og hvorfor.

Det mener man i hvert fald hos i-t.dk, også kendt som Investering & Tryghed, et fondsmæglerselskab med indgående kendskab til investering og porteføljesammensætning for især private kunder. Her kan man trække på mange års professionel erfaring med de nordiske aktiemarkeder, som samtidig har været med til at give selskabet en konkurrencemæssig fordel i deres porteføljestyring.

Nordisk aktiefokus overrasker
Når en kunde henvender sig til selskabet, er det ofte med klar forventning om, at man vil ud i verden og satse på de helt store indekser eller virksomheder. Men det mener man ikke er en god idé hos I&T. Faktisk har selskabet gjort det til deres mærkesag at investere lokalt. Hvis man spørger sig selv som kunde, hvilke aktier er gode for mig, er det relevant først at gøre sig visse overvejelser.

Forventningsafklaring i forhold til investering
Der er visse parametre, man som investor bør overveje nøje, inden man fastlægger sin portefølje. Hvor mange aktier planlægger man at investere i, over hvor lang en periode skal investeringen løbe, og hvilket afkast forventes der af investeringen? Hvilken balance man når frem til, kan have stor indflydelse på udvælgelsen af aktierne.

Økonomisk afmatning udelukker ikke økonomisk gevinst
De seneste år har budt på en periode med stabil pæn vækst, som man nu kan se en vis afmatning af på baggrund af en nedgang i den amerikanske økonomi og faldende væksttendenser i Europa. Her har corona også været en drivkraft i at fremme denne proces, og det skal man holde for øje, når man udvælger aktier.

I et marked, der er for nedadgående, kommer aktiens pris til at spille en større rolle. Det kan derfor betale sig at opsætte realistiske og konservative forventningsmål. Den tilgang til investering kræver dog en mere langsigtet tilgang og en god portion tålmodighed hos investor.

Fokuseret og strategisk investering
I perioder med lav vækst er man hos I&T særligt fokuseret på bestemte aktiegrupper. Disse aktietyper er ofte ”selvhjulpne” og for så vidt markedsuafhængige:

  • Her giver det især mening at se på virksomheder indenfor for eksempel fødevareindustrien, som naturligt i mindre omfang vil mærke en nedgang.
  • Også virksomheder, der opkøber andre virksomheder kan være attraktive, da de er kendt for at være økonomisk stærke med sans for at vende nedgang til optur.
  • Nichevirksomheder har det med at slippe lettere gennem nedgangstider, da de ofte er relative små med en mere dedikeret kundebase. Det giver til gengæld mulighed for vækst, når markedet vender.
  • Virksomheder, der netop har gennemgået et ledelsesskifte eller omlagt deres strategi, vil være karakteriseret af en højere grad af dynamisk aktivitet, der kan fungere som en booster i krisetider med økonomisk vækst til følge.
  • En fraspaltet virksomhed er ofte kendetegnet ved en stor frihedstrang, der kan fungere som en decideret vækstkatalysator og dermed hjælpe virksomheden lettere upåvirket gennem en nedgangstid.

Selvom det altså ikke forventes, at investeringsmarkedet står overfor en decideret nedgangstid, at disse aktietyper anbefalelsesværdige i en mere afdæmpet periode, hvor man som investor bør være ekstra påpasselig med sine investeringer, påpeger I&T.

Send til en kollega

0.041