23948sdkhjf

Overvejer du om alternative investeringer er noget for dig?

Den økonomiske fremgang i Danmark og mange andre steder i verden, har samtidig skabt en enorm formueophobning på danskernes bankkonti eller i form af friværdi i deres hjem.

I takt med at flere og flere danskere sidder inde med en formue, der gør det relevant at overveje, om ikke det ville være mere rentabelt at investere pengene fremfor at lade dem stå og trække negative renter i banken, har efterspørgslen efter et bredere udvalg af investeringsformer også meldt sig.

Det betyder, at mange er begyndt at undersøge muligheden for at øge denne formue yderligere ved at investere den. For mange investorer gælder det dog, at de gerne, med deres formue, vil være med til at investere i noget, der for dem, er lidt mere meningsfuldt eller hobbybetonet end de traditionelle aktier og obligationer.

Hvad er alternative investeringer?
Det har fået fondsmæglerselskabet Investering & Tryghed til at tilbyde sine kunder at kombinere deres investeringsportefølje med såkaldte alternative investeringer. Når selskabet skal definere, hvad en alternativ investering er, er svaret ganske simpelt. Det er nemlig, ifølge I&T, alle andre typer af investeringer end aktier og obligationer.

Selskabet oplever for eksempel kunder, der brænder for kunst eller vin, og derfor synes det er ekstra spændende, hvis en del af deres formue kan bruges til at investere indenfor denne branche. Typisk har kunderne selv en enorm viden om- og indsigt i disse markeder, og derfor er de også ekstra interesserede i at følge udviklingen af deres investering der.

Et redskab til risikospredning
Omvendt anbefaler I&T ikke sine kunder udelukkende at satse på investeringer i alternative markeder. Det vil simpelthen være for risikofyldt for kunden. Selskabet uddyber, at de sjældent anbefaler, at mere end 5-10% af den samlede portefølje investeres i alternative markeder. Afhængigt af den investerede formues størrelse kan det stadig give en rigtig fornuftig andel til alternative investeringer, mener man hos I&T. Den resterende 90-95% af porteføljen investeres i traditionelle aktier og obligationer, men kun lokalt. Altså i nordiske markeder.

Investér lokalt med globalt afkast
Grunden til det lokale fokus skal findes i selskabets kompetenceprofil. Her er man nemlig særlig indsigtsfuld, når det kommer til det lokale marked for aktier og obligationer. Med en medarbejderprofil med lang erfaring i de nordiske markeder giver denne vinkel god mening. Selskabets investeringsrådgivere har nemlig opbygget indgående kendskab til lokale nordiske virksomheder og har ofte et stærkt netværk blandt virksomhedernes ledere.

Det betyder, at selskabet kan stå personligt inde for de strategiske beslutninger virksomhederne træffer i både det danske marked, men også i forhold til globale aktiviteter. Og her kommer en ekstra pointe ind i billedet. Nemlig at investeringer i det nordiske marked ikke nødvendigvis er med til at begrænse afkastet til Norden. Mange nordiske virksomheder har nemlig aktiver over hele verden, og her kan man trække på den særlige nordiske ekspertise og rettidige omhu i forbindelse med disse investeringer. Det er med til at give stabilitet i en investeringsportefølje og sikre en større risikospredning af kundens investeringer.

Send til en kollega

0.032