23948sdkhjf

Sådan sætter du prikken over i’et i det nye byggeri

Når håndværkerne har forladt byggepladsen for sidste gang, så venter nye beboere med længsel på at få nøglerne. En grundig håndværkerrengøring gør, at ejendommen fremstår i perfekt stand og er med til at indfri forventningerne fra købere/lejere.

Sponsoreret indhold.

Hvad er en håndværkerrengøring?

Du kender måske situationen, hvor du har købt eller lejet en ny bolig, og hvor du har glædet dig til at tage de nye rammer i brug. Men under besigtigelsen eller indflytning bliver du slemt skuffet: Der er små eller store ting som generer dit øje – det kan være at der er støv i skabene, klistermærker på vinduerne eller toiletter med spor af snavsede arbejdsfingre. Med andre ord: du føler skuffelse, fordi du havde forventet en fuldstændig pletfri ”Bo Bedre”-standard præcis som arkitektens tegninger lovede.

En håndværkerrengøring varetages af et professionelt rengøringsfirma, som typisk træder til når den sidste håndværker har forladt byggepladsen eller byggeriet. Efter aftale med bygherren eller entreprenøren følger rengøringsteamet den rengøringsplan, som definerer præcist hvad der skal rengøres. Typisk vil en håndværkerrengøring indeholde følgende elementer:

  • Bortskaffelse af affald, som håndværkere har efterladt, fx gulvpap
  • Grundig men samtidig nænsom fjernelse af byggestøv og murerstøv
  • Grundrengøring af alle rum, herunder opholdsrum, entre, køkken og toilet/badeværelse
  • Grundig afrensning af alle vinduer, ofte med polering til slut – både udvendig og indvendig
  • Rengøring af alle skabe og faciliteter, fx garderobeskabe og ovne/køleskabe mv

Et erfarent rengøringsteam er opmærksomme på, at mange materialer er følsomme i forhold til diverse rengøringsmidler. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at sarte materialer, såsom natursten og ubehandlede trægulve, behandles med største varsomhed og efter producentens og bygherrens anvisninger.

For hvilke byggerier er håndværkerrengøring relevant?

Det korte svar er: Alle, og det gælder både for boligbyggeri og erhvervsbyggeri. Selvom der er stor forskel i omfanget på en håndværkerrengøring for et stort boligbyggeri, det kunne fx være for et ejerlejlighedsbyggeri på Aarhus Ø, og for en privatfamilie, der ønsker deres nyopførte parcelhus rengjort, så er princippet alligevel det samme: et professionelt rengøringsteam sørger for, at de nye rammer der skal udgøre en ny familiebolig bringes i så perfekt stand som muligt.

Når det handler om erhvervsbyggeri, så bliver det også mere og mere almindeligt for bygherrer og entreprenører at engagere professionelle rengøringsfirmaer til rengøringen efter at håndværkerne har afsluttet byggeriet. Når det eksempelvis handler om rengøring af et komplet nyopført sygehus, så er der tale om, at rigtig mange kvadratmeter skal gøres rent – og dette ofte inden for en meget kort tidshorisont, fordi sygehuset skal tages i brug så hurtigt som muligt. Her kræver det en meget dedikeret indsats af et stort team, fordi opgaven er omfattende og krævende.

Almindeligt erhvervsbyggeri i form af kontorbygninger, detailhandel og institutionsbyggeri gør også brug af eksterne samarbejdspartnere, når der skal foretages en grundig håndværkerrengøring. Mange entreprenører har erfaret, at rengøringen og den superskarpe finish er et effektivt middel til at sikre glade og tilfredse bygherrer, som i forbindelse med afleveringsforretningen ikke stiller yderligere krav om rengøring, men i stedet kvitterer med smil og tilfredshed.

Send til en kollega

0.094