23948sdkhjf

Udviklingen i leasing

Dette indhold er sponsoreret.

En bil er for mange mennesker en uundværlig del af hverdagslivet. Selvom det er dyrt at investere i en bil, er det for mange danskere nødvendigt for at kan få dagligdagens rutiner til at løbe rundt. Ikke desto mindre kan det være svært at få råd til at en ny og moderne bil, hvis der samtidig også skal være luft i økonomien til at tage ude og rejse, spise på restaurant i ny og næ eller bare forsøde dagligdagen en gang imellem. Det er her begrebet bil leasing kommer ind i billedet. Du kan læse mere om leasing på tjekbil ved at følge linket – og evt. få leasingtilbud.

Leasing af bil er en ideel løsning for dig, som ikke har råd til at optage dyre billån for at kunne købe en bil, men som samtidig har brug for en bil for at kan få dagligdagens travlhed til at fungere. I denne artikel giver vi dig et øget kendskab til leasing, så du kan få et større indblik i udviklingen af bil leasing.

Hvad er leasing?

Inden for den seneste årrække er det blevet mere og mere populært for danskerne at lease biler i stedet for at købe dem. At lease en bil er en form for langtidsleje af bilen, hvor du har brugsretten over bilen under hele den aftalte leasingperiode. Du ejer altså ikke bilen, men betaler i stedet en månedlig ydelse i hele lejeperioden. Du bestemmer selv, hvor lang tid du vil lease den ønskede bil, og når leasingperioden slutter, afleverer du bare bilen tilbage til den forhandler, hvorfra du leasede bilen. Hvor meget du skal betale for at lease en bil afhænger af mange forskellige parametre. Der findes nemlig mange forskellige leasingtyper, som du kan vælge mellem, og som afgør, hvor mange penge du kommer til at betale om måneden. Du skal både betale en førstegangsydelse og en månedlig ydelse, når du leaser en bil, men dette beløb afhænger altså af leasingtypen. Leasingtypen afgør også, hvor meget du selv skal betale, hvis bilen skal til reparation eller service under din leasingperiode. Det er derfor en god ide at lave en grundig research på alle de forskellige muligheder, du har.

Hvor mange leaser bil?

Det er populært som aldrig før at lease biler, og markedet for bil leasing er i rivende udvikling. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at privatleasing er blevet særdeles populært, for pr. 14. juni 2020 blev der registreret 87.270 personbiler i Danmark, som var indregistreret til privatleasing. Dette synes ikke umiddelbart at være et særligt højt tal, hvis man kigger på, at der er registreret mere end 2,5 millioner biler i Danmark. Men hvis man derimod kigger på, at der i 2019 var 21% af de nyregistrerede biler, som var indregistreret til privatleasing, så kan man godt få en fornemmelse af, at bil leasing er steget markant i løbet af de seneste fem år. Det er ikke kun privatleasing, som er i rivende udvikling, for erhvervsleasing bliver også mere og mere populært blandt virksomheder. I 2019 blev næsten 42% af de nye biler indregistreret som erhvervsbiler, hvilket må siges at være et højt tal. Der skal altså ikke herske nogen tvivl om, at leasing i Danmark er hastigt voksende, og det bliver mere og mere normalt for danskerne at lease en bil fremfor at købe den.

Leasing vs. køb

Når du vælger at lease en bil fremfor at købe den, får du mulighed for at få stillet en bil til rådighed, uden du behøver at bruge hele din opsparing på finansieringen. Når du skal finde ud af, hvorvidt du skal lease eller købe en bil, skal du først og fremmest kigge på, hvordan din nuværende livssituation ser ud, men også hvilke behov du har. Måske du er i en periode i dit liv med meget omskiftelige tider, hvor det er smartere at lease i stedet for at købe, fordi du så ikke binder dig for meget til et bilkøb. Det kan også være, du har et behov for stabilitet og dermed ikke har brug for at kunne skifte bilen ud så ofte. Her kunne et bilkøb være ideelt for dig. Det handler altså om først at gøre op med sig selv, hvilke behov man har i livet, før man beslutter sig for, om man vil lease eller købe en bil.

Fordele og ulemper ved leasing

Der er flere fordele og ulemper forbundet ved bil leasing. Den største fordel må være den fleksibilitet, der følger med, idet du forholdsvis ofte kan skifte din bil ud. Derudover er det en stor fordel for dig, at leasingforhandleren har ansvaret for alle udgifter, når det kommer til service og garanti. Det bevirker, at du ikke behøver at bekymre dig så meget, hvis bilen pludselig skal repareres eller sendes til service. Desværre er der også ulemper forbundet med leasing. Du kan eksempelvis risikere at støde på en del faldgruber, hvis du ikke har sikret dig en ordentlig leasingkontrakt. Det kan i sidste ende blive dyrt for dig.

Send til en kollega

0.062