23948sdkhjf

Derfor skal du vælge en hybridbil

Som følge af tiltagende klimaforandringer har langt størstedelen af verden fokus på at ændre brugeradfærd i forhold til både private husholdninger og i erhvervsmæssigt regi for at kunne mindske CO2-udledningen.

Som privatperson er der meget, du selv kan gøre for at mindske din egen klimabelastning.

Du kan for eksempel sortere affald, skifte til en energivenlig opvarmningskilde i din bolig og skifte din gamle benzin- eller dieselbil ud med en af de grønnere hybridbiler. Sidstnævnte er lige præcis, hvad denne artikel kommer til at handle om, for hvad er en hybridbil egentlig, og hvad er fordelene ved at investere i sådan en? Det kan du læse meget mere om her på siden.

Hvad er en hybridbil?
En hybridbil er en bil, der både har en almindelig benzinmotor og en elmotor. Det betyder, at den kan køre på begge energikilder, og typisk vil den som udgangspunkt køre på el. Når elmotoren løber tør for strøm, vil bilen automatisk slå over til at køre på benzin. Det har den helt store fordel, at du slipper for at skulle tænke på at huske at lade bilen op, især på de længere strækninger.

Hvad er fordelene ved at købe en hybridbil?
Der er rigtig mange forskellige bilmærker, der har lanceret en eller flere hybridbiler i deres sortiment. De specifikke fordele ved at vælge en hybridbil afhænger af, hvilket bilmærke du vælger, og hvad den specifikke bils specifikationer er. Dog er der nogle generelle fordele, som du kan læse mere om nedenfor:

  • Du vælger en klimavenlig løsning
  • Du slipper for at skulle være i nærheden af en ladestation, mens du er ude at køre
  • Du får alt det bedste fra to verdener – el og benzin
  • Du kan få en rigtig fed bil til en god pris

 Langt de fleste hybridbiler er i dag til at betale, og mange vælger denne form for bil som en overgang mellem de klassiske diesel- eller benzinbiler og biler, der er 100 % eldrevne. For mange er det et stort skridt at tage at sige helt farvel til diesel eller benzin, selvom mange samtidig ønsker at vælge en grønnere løsning. Derfor er hybridbiler det perfekte alternativ til elbiler.

Det forudsætter dog, at du så vidt muligt altid kører på elmotoren. Undlader du at lade elmotoren op, så vil du i stedet for køre på den traditionelle motor, og det vil ikke gøre nogen klimamæssig forskel.

Fordi bilmærkerne gerne vil have, at forbrugerne vælger de grønnere løsninger, pakker de som regel bilerne med en masse lækkert ekstraudstyr. Et eksempel på dette er Suzuki, hvor du for eksempel få en Suzuki Ignis med masser af udstyr. Læs mere om det på suzuki.dk.

Send til en kollega

0.032