23948sdkhjf

Beregn afgift på bil

Hvis du overvejer at importere en bil fra udlandet, er det vigtigt at forholde sig til registreringsafgiften, som skal betales ved import til Danmark.

Når du har fundet din drømmebil, skal du beregn afgift på bil, og her kan det ofte svare sig at benytte en privat virksomhed med selvanmelder status. Det kan nemlig være svært at finde rundt i, hvilke regler, der gør sig gældende, og hvad man skal forholde sig til.

Hvad er registreringsafgift?
For at få lov at køre i din nye importerede bil på de danske veje, skal bilen have danske nummerplader på. Det får den ved at blive indregistreret i Dansk Motorregister, efter den har gennemgået et udvidet registreringssyn eller toldsyn, som det hedder. Ved dette toldsyn tjekkes og kontrolleres bilens identitet og bilens stand bedømmes og kilometer tal aflæses. Det har nemlig betydning for, hvad SKAT vurderer bilens værdi til. Denne værdi er med til at bestemme hvor meget afgift, du skal betale af bilens indregistrering.

Før bilen kan registreres i Motorregistret, skal der nemlig betales en afgift af bilens værdi. Denne afgift hedder kort og godt registreringsafgift, og den bliver betalt til den danske stat. Selve beregningen af registreringsafgiften sker ud fra mange forskellige faktorer – det gælder blandt andet bilens vurderede afgiftspligtige værdi, bilens alder, hvor mange kilometer den har kørt og bilens sikkerheds- og ekstra udstyr.

Vurdering af bilens værdi
Bilens værdi skal fastsættes hos SKAT og herefter skal registreringsafgiften betales. Man laver en værdibaseret vurdering af bilen ud fra markedet. Det vil sige, at man sammenligner med andre lignende eller tilsvarende biler på markedet hos forhandlere i Danmark. Det kan eksempelvis være gennem bilannoncer eller ude hos forhandlere eller lignende. For biler ældre end otte år medregner man næsten aldrig udstyr, og det kan derfor ved import af bil sommetider godt svare sig at købe en bil med registreringsdato længere end otte år tilbage. Kilometertallet har også en betydning for den vurderede værdi, og her tages der højde for, om bilen har kørt flere eller færre kilometer end de tilsvarende biler på markedet. Her indregnes så et fradrag eller tillæg til værdien alt efter, hvor meget bilen har kørt sammenlignet med normen på markedet.

Bilens pris i udlandet benyttes ikke til at vurdere denne værdi. Værdien er altså et markedsbillede skabt på baggrund af forhandlerannoncer og lignende på det danske marked. Der kan derfor også være visse udsving i bilens vurderede værdi i henhold til markedet. Eksempelvis kan en cabriolet stige en smule i værdi hen over foråret og sommeren, hvor andre biler måske vil have en højere værdi hen over vinteren.

Derfor kan det være en rigtig god idé at få lavet en forhåndsvurdering af registreringsafgiften, og det anbefales at få en bindende forhåndsvurdering, så du ikke skal hæfte for eventuelle udsving eller reguleringer senere hen.

Beregn registreringsafgift nemt og sikkert
Ved at benytte en virksomhed såsom Afgiftsportal til at forhåndsvurdere og efterfølgende værdifastsætte bilens værdi hos SKAT, kan du langt hurtigere og med større økonomisk sikkerhed beregn afgift på bil. En forhåndsvurdering hos SKAT kan tage op til tre uger og en bindende værdifastsættelse kan have en ventetid på helt op til tre måneder – det samme vil Afgiftsportal kunne gøre inden for blot 24 timer. SÅ kan du hurtigere komme ud at køre i din nye bil.

 

Send til en kollega

0.062