23948sdkhjf

Sådan minimerer du dine udgifter

De fleste af os har et større forbrug end nødvendigt.

Vi bliver blinde overfor de mange månedlige udgifter, når de automatisk trækkes fra vores konto. Men, det kan betale sig at være bevidst om sine udgifter - både store og små. Her får du nogle tips til at skære ned for forbruget og op for bevidstheden.

Det er dyrt at leve
Det er dyrt at leve - så kort kan det siges. Dagligdags-udgifterne løber hurtigt op, når man graver lidt nærmere i den enkelte danskers økonomi. Der skal betales af på lån, husleje, el-regninger, forsikring, bil, mad, diverse institutioner og skoler. Derudover er der de små ekstra-udgifter i form af abonnementer på diverse streamingtjenester og aviser/magasiner. Når man lægger alle de små udgifter oven i de store - ja, så løber det meget hurtigt op. Men, det er faktisk muligt at skrue ned for nogle af disse udgifter og i sidste ende spare en del penge hver måned.

Farvel til uforudsete bil regninger
Når der skal skæres ned på udgifter, er det en god idé at få et overblik over din indkomst og dine udgifter til at begynde med. En stor udgift hos mange er bilen, men det er der heldigvis råd for. Hvis du er træt af uforudsete regninger på den front, så skulle du undersøge muligheden for privatleasing af biler.

Når det kommer til el og forsikring, så er der også en del penge at spare. Hvornår har du sidst undersøgt priserne hos de forskellige selskaber? De svinger en hel del, så hvis du har et af dyre el- eller forsikringsselskaber, så er det om at få skiftet i en fart. 

Brug din sunde fornuft
Uden mad og drikke duer helten ikke, så selvfølgelig skal du bruge penge på mad. Men også her kan du minimere udgifterne ved at bruge din sunde fornuft. Lav ugentlige madplaner og stop med at lægge spontane varer i kurven. Husk desuden at gå efter gode tilbud og skru ned for kødet.

Alle disse tiltag vil kunne hjælpe dig med at skrue ned for udgifterne på den front. Hvis du har tendens til at købe slik og søde sager, eller du er fast ryger, så er der også en del penge at hente på den konto, hvis du stopper eller skruer ned for forbruget.

Skru ned for underholdningen
Livet skal jo leves - så, det er ikke sikkert, du skal skære ned på alle udgifter. Især ikke dem, der giver dig glæde og god underholdning. Men, måske er det ikke nødvendigt at have abonnement på tre forskellige streamingtjenester og diverse online aviser. Måske er en streamingtjeneste nok, når alt kommer til alt?

Det er op til dig selv at vurdere, hvor meget du kan skrue ned for den del, uden at miste glæden og underholdningsværdien i dit liv. Måske er der ligefrem en positiv sidegevinst ved at skrue ned for underholdningen, fordi der bliver frigivet tid til andre ting, som kan skabe glæde. Såsom at komme ud i naturen eller spille et brætspil med familien.

Send til en kollega

0.032