23948sdkhjf

Hvornår skal du vælge flexleasing eller erhversleasing?

Erhvervsleasing er for dig med frynsegoder på arbejdspladsen. Her kan virksomheden nemlig stå for bil til din arbejdsdag. Det er typisk for dig med lang vej til arbejde eller flere møder rundt i landet.

Hvorfor erhvervsleasing?
Fordelen ved erhvervsleasing er, at firmaet står for alle udgifter forbundet med leasingaftalen. Det indebærer dog, at bilen ikke må bruges til privat brug. Hvis man bruger bilen til privatbrug, bliver man beskattet og skal betale dertil følge. Hvis man derimod ønsker at bruge arbejdsbilen privat, kan man med fordel splitlease. Hvis man vil erhvervslease, men vil bruge bilen mere end 40% privat, vil man blive beskattet.

Når beskatning skal beregnes ved en erhvervsbil, kan man med fordel vælge en lidt ældre bil. Biler der er indregistreret indenfor de sidste 3 år, vil blive beskattet ud fra nyprisen og det tilkøbte ekstraudstyr. Hvis man derimod vælger biler, der er indregistreret for mere end tre år siden, så vil der blive beregnet ud fra handelsværdien samt bilens anskaffelsesværdi.

Hvorfor Flexleasing?
Flexleasing er i høj grad begyndt at være en fortrukken leasing mulighed til både privat- og erhversleasing. I Danmark har vi en af verdens højeste bilafgifter, som ligger på omkring 100%. Det betyder, at hvis man kan købe bil uden afgift,  vil man kunne få meget mere for pengene.

Derfor har man flexleasing. Strukturen bag flexleasing er, at man ikke betaler afgiften på en gang men fordelt over en bestemt periode.

Man kan her med fordel se efter biler i udlandet og modtage en markant nyere og udstyrsspækket bil for en del færre penge. Dette indebærer dog, at man flexleaser igennem en leasingvirksomhed. Her kan man få danske nummerplader på sin bil for en førstegangsydelse og en månedlig betaling. Her får man også afskrevet afgiften af bilen på samme tid.

Hvad er forskellen?
Flexleasing er et system udarbejdet til dig, som gerne vil have mere for pengene, men ikke har noget problem med en ekstra månedlig ydelse. Hertil kan private også drage fordel ved at bruge Flexleasing-systemet. Privatleasing er kun til virksomheder, da de som udgangspunkt kun bruges til arbejdsrelateret kørsel.

Hvad betyder tallene?
Når man skal til at flexlease en bil, uanset om det er erhvervs eller privat flexleasing, skal man tage højde for nogle tal. Det er henholdsvis her, hvor priserne for leasing af den præcis samme bil kan variere mellem de forskellige leasingselskaber.

Førstegangsydelsen
Førstegangsydelsen er, at når du skal oprette kontrakten, så skal virksomheden altid have en førstegangsydelse. Førstegangsydelsen er som regel en nedskrivning af restværdien af bilen. Her er det vigtigt, at man ser på, hvad forskellige tilbud kan give i procent af afskrivning for restværdien. Nogle giver 30% nedskrivning, hvorimod andre giver 100% nedskrivning af restværdien.

Den månedlige ydelse
Den månedlige ydelse dækker over alt det, der skal betales hver måned. Her er det vigtigt, at man får en total pris over alt, der skal dækkes. Din forsikring varierer typisk efter din tidligere erfaring med biler.

Den månedlige ydelse er som regel: afgifter til staten, administration af leasingaftalen, finansiering af bilen samt eventuel nedskrivning.

Restværdien
Restværdien af bilen udgør det beløb, bilen skal sælges for efter endt leasing aftale. Som regel kan man forlænge leasingaftale hos sit leasingselskab, hvis ikke restværdien skal betales.

Restværdien skal derfor afspejle, hvad man regner med, at bilen er værd efter endt leasing periode til videresalg. Derfor er det vigtigt, man anskaffer sig tilbud fra forskellige leasing selskaber. Hvis et leasing selskab vurderer restværdien til eksempelvis 10.000 kroner højere end et andet, er kontrakten i realiteten 10.000 kroner dyrere.

Gebyrer
Flere virksomheder tager også gebyrer for kontraktoprettelse eller fornyelse af eventuel leasing aftale. Dette ligger som regel i omegn af 5-7.000 kroner. Du kan med fordel oprette din flex- eller erhversleasing hos Nellemann leasing. Her er der nemlig intet gebyr ved hverken oprettelse eller fornyelse.


Send til en kollega

0.031