23948sdkhjf

Stenslag i forruden? Få det fikset hurtigt, og hold prisen nede

Et stenslag i forruden er møgirriterende. Heldigvis kan de fleste stenslag relativt nemt ordnes. Er du så uheldig at få et stenslag i din forrude, er det dog vigtigt, at få det fikset hurtigst muligt. Både for din egen sikkerhed, og for din pengepungs skyld. Læs mere herunder om, hvordan du bør håndtere et stenslag.

Et stenslag kommer som regel, når du mindst venter det. Pludselig mærker og hører du et smæld, når den lille sten rammer din forrude. Et stenslag kommer som regel fra bilen foran dig, og derfor er det netop din forrude, som er mest udsat.

Et stenslag bliver kun værre med tiden

At få repareret stenslag i forruden, er heldigvis ikke særlig dyrt. Men venter du for længe, vil et stenslag hurtigt brede sig. Og skal hele forruden skiftes, bliver prisen en helt anden. Derfor er det vigtigt at få ordnet stenslag så hurtigt som muligt.

Et stenslag gør din forrude mere udsat i trafikken

Hos Carglass arbejder de hver dag med at sørge for, at dine ruder er i top.

En medarbejder fortæller:

”Får du et stenslag, er det vigtigt at få det ordnet hurtigt af mange årsager. Først og fremmest for din sikkerhed under kørslen, da et stenslag kan genere dit udsyn. Hvis du ikke får det repareret, så kan det udvikle sig til en revne og hele ruden skal så skiftes.”

Så snart du har fået ruden ordnet, er din sikkerhed heldigvis lige så god som før du fik et stenslag.

Sådan skal du gøre, hvis du får et stenslag

Hvis du bliver ramt af et stenslag, kan det ofte repareres, så ruden bliver så stærk som den var før. Men det kræver, at du handler hurtigt.

Derfor bør du straks:

  • Dække stenslaget til med et klistermærke, for at undgå at fugt og skidt sætter sig i revnen. Du bør dog være meget opmærksom på en eventuel nedsat sigtbarhed i bilen under kørslen.
  • Herefter skal du ringe til et værksted og booke en tid hurtigst muligt. Prisen afhænger som regel af hvordan din forsikring dækker. Hos Carglass kan de give dig en pris, når du oplyser nummerpladen.

De fleste bilister vil før eller siden blive udsat for at få et stenslag i ruden. Hvis det også skulle ske for dig, så ved du nu, at det gælder om at få grebet knoglen hurtigt og få bestilt reparation af stenslaget. Alt andet kan nemlig gå hen og blive en dyr fornøjelse.

Send til en kollega

0.031