23948sdkhjf

COWI EUDP-projekt Twin4Build

Undervisningsregion
Danmark > Alle regioner
Periode(r)
3. oktober 2022

3. oktober 2022

Digitale tvillinger for energioptimering og drift af bygninger

Projektet er et skridt fremad mod etablering af digitalisering i byggesektoren og forbedring af energieffektiviteten i bygninger gennem udvikling og demonstration af en holistisk digital tvilling bygningsplatform. Den digitale tvilling kombinerer bygningsmodeller og realtidsdata for at understøtte beslutningsstøtte i hele bygningens livscyklus.

Bygnings informations modellering (BIM) er driver i digitalisering af bygningssektoren. På trods af potentialet for brug af BIM til bygningers drift og styring, dækker BIM normalt blot de minimale krav og anvendes ikke nævneværdigt videre gennem bygningens drift fase og levetid, som udgør 80% af livscyklusomkostningerne for bygninger. For at sænke disse omkostninger vil dette projekt udvikle en holistisk digital tvillingeplatform, der muliggør koordineret beslutningsstøtte i hele bygningens livscyklus.

Platformen erstatter den traditionelle statiske BIM med en operationel model, der kombinerer fleksible og adaptive dynamiske energimodeller og realtids bygningsdata. Brug af de udviklede værktøjer og digitale tvillinger af bygninger vil give:

  1. ejere mere energieffektive bygninger
  2. facilitetsledere et værktøj til smartere styring gennem avanceret overvågning, automatisk kontinuerlig idriftsættelse og rettidig vedligeholdelsesindsats
  3. konsulenter og planlæggere en løsning, der hjælper med effektiv strategiplanlægning og optimal støtte til beslutningstagning gennem kørsel af ‘Hvad hvis?’ – scenarier, samt forudsige virkninger og teste kontrol- og styring regimer i virtuelt miljø.

Anvendelse af de udviklede værktøjer vil blive demonstreret gennem casestudier gennemført på tre bygninger af forskellig karakter:

  • SDU Live-Lab campusbygning OU44
  • Dokk 1 på Aarhus havn
  • en hospitalsbygning i Bergen, Norge.

Formålet med temamødet:
Er at give deltagerne viden om hvad der rører sig inden for digitale tvillinger for bygninger. Oplæggene bliver holdt på engelsk.

Udbytte:
Viden og det pågældende EUDP-projekt.

Målgruppe:
Alle der har interesse i digitale tvillinger for bygninger og drift af bygninger.

Temamødet afholdes på engelsk.

Program:

14.00 Welcome – COWI’s work with digitalization, visions and motivations v/ Niels Treldal, Senior Director, Digital Tranformation and Innovation, COWI A/S

14:15 Introduction to the project T4B  v/ Muhyiddine Jradi, Associate Professor of Energy Engineering, SDU

14:30 Interviews of the stakeholders v/ Belinda Godsk, Sektionsleder VVS og Ventilation, Bygninger, Øst, COWI A/S

14:45 Building Energy models  v/ Jakob Bjørnskov, Ph.D.-studerende, SDU

15:15 Building data models v/ Bartłomiej Kołodziejski, Director of Technology Strategy, KMD Poland

15:45 Break

16:00 Building the digital twin v/ Mads Petersson, Product Innovation Manager, KMD

16:30 Demonstration in a Case study OU44 v/ Jakob Bjørnskov, Ph.D.-studerende, SDU og Bartłomiej Kołodziejski, Director of Technology Strategy, KMD Poland

17:00 Break

17:15 Discussion v/ Muhyiddine Jradi, Associate Professor of Energy Engineering, SDU

17:30 Thanks for today v/ Niels Treldal, Senior Director, Digital Tranformation and Innovation, COWI A/S

17:45 End

Undervisningsadresse

COWI A/S, Parallelvej 2, 2800 Kgs. Lyngby

Send til en kollega

0.219