Når du har gennemført modulet, har du styrket din forståelse for den situation, demensramte og deres pårørende befinder sig i. Således kan du styrke dit arbejde og yde kvalificeret omsorg for den demente.
Du bliver bedre til at:
- Håndtere daglige udfordringer i dit arbejde med demensramte
- Reflektere over etiske dilemmaer
- Varetage og formidle dementes rettigheder
- Spotte og vurdere problematikker i arbejdet med demente og handle professionelt herpå
På modulet arbejder du med at styrke din håndtering af de udfordringer, du møder i arbejdet med demensramte på en etisk forsvarlig måde og inden for lovens rammer.
Du arbejder med:
- Den normale aldring
- Symptomkomplekset ved demens
- Udredning for demens
- Socialpædagogisk omsorg
- Plejeløsninger ved uhensigtsmæssige handlemønstre
- Samarbejde med pårørende
Modulet henvender sig primært til sosu-assistenter, pædagoguddannede og andre, der arbejder med demens.
Undervisningen tager afsæt i praksis og er baseret på aktiv involvering og inddrager problemstillinger, dilemmaer og cases fra din praksis. Der vil løbende være diskussioner på baggrund af dine erfaringer, hvor du får mulighed for at overføre relevante teorier til praksis.
Underviserne er kompetente og engagerede undervisere fra VIA University College samt eksterne specialister inden for demensområdet.
- En relevant erhvervsuddannelse, en relevant grunduddannelse for voksne (GVU) eller en gymnasial uddannelse.
- Mindst 2 års erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. Hvis du har en relevant erhvervsuddannelse, medregnes relevant erhvervserfaring opnået samtidig med denne.
Ansøgere med andre og tilsvarende forudsætninger kan optages på baggrund af en realkompetencevurdering. Læs om realkompetencevurdering.