23948sdkhjf

UGENS LEDER 19 dæk på dumpelisten

En ny dæktest viser, at 19 ud af 50 dæk får dumpekarakter. Sælg dem ikke. Forklar kunden, hvorfor netop dæk er så afgørende for sikkerheden og sælg et sæt bedre dæk, opfordrer Flemming Haslund i ugens leder.

DET ER SÅ let som bare et par klik med musen. Så er fire sæt dæk bestilt online. Og de ligger ude på værkstedet om et par dage.

DET ER SÅDAN onlinehandel har vendt op og ned på køb og salg af dæk. Derfor er det nu vigtigere end nogen sinde før at indrette sit salg af dæk efter de resultater, som de uafhængige test af dæk giver. Og her ved indgangen til sommersæsonen 2023 er der særlig stor grund til at nærlæse testene og være på vagt.

DANSKE FDM HAR i samarbejde med bl.a. tyske ADAC foretaget en sammenligning af 50 forskellige dæk i den meget solgte størrelse 205/55 R16 – det er til Volkswagen Golf for eksempel. Og resultatet er ikke bare opsigtsvækkende – det er skræmmende:

19 AF DE 50 testede dæk står så ringe fast – især på våd vej – at FDM direkte fraråder at køre med dem. Det er selvfølgelig en advarsel til bilejere, men også til alle i den danske dækbranche: Lad vær med at sælge de 19 dæk på dumpelisten.

GANSKE VIDST ER det kun et fåtal af de 19 dæk, der kommer til landet via egentlige danske importører, men alle ved det jo: Mange - og her siger jeg alt for mange bilister - køber dæk efter prisen og udelukkende  prisen. Og så kan det jo være fristende lige at klikke et par gange med musen, vente på dækkene og så er den handel hjemme.

MEN HER SKAL hver enkelt mekaniker og hvert enkelt værksted være sit ansvar bevidst: Forklar hvorfor netop dæk er så afgørende for sikkerheden. Og sælg så et sæt sikrere dæk.

HER HANDLER DET om kundernes sikkerhed. Og din moral.

Det kan jo være fristende lige at klikke et par gange med musen, vente på dækkene og så er den handel hjemme.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk Fisker-lancering udsat igen-igen
Klar til værkstederne: Syv nye svende
Xpeng henter ny eftermarkedschef hos Ford
Næste kinamærke er på vej til Danmark
Specialkursus for elite-mekanikere ser dagens lys
Nu skal det være slut med at bruge varebiler i strid med reglerne
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Søfart
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.171