23948sdkhjf

- Det er jo bare at holde sig i sadlen

Pludselig er der gået 40 år, funderer Lars Leed – sammen med sin søn indehaver af værkstedet Autonom i Humlebæk. Og holde sig i sadlen – det er for to gange Leed at være med fremme på elbilbølgen. Og holde speederen stram i Amazon-racerne.

- Når jeg åbner porten ind til værkstedet efter en ferie; så har jeg jo været væk et stykke tid og så – uhmm, duften af værksted. Dæk, olie – det hele…

- Når jeg åbner porten ind til værkstedet efter en ferie; så har jeg jo været væk et stykke tid og så – uhmm, duften af værksted. Dæk, olie – det hele… Lars Leed, mekanikermester, Autonom, Hemlebæk

Sådan – det er da at elske at være mekaniker. Og når man så stadig kan sige sådan efter 40 år – mekanikerkærlighed.

Men sådan er han – mekaniker og værkstedsindehaver Lars Leed, der sammen med sin søn Nikolaj Leed har værkstedet Autonom i Humlebæk på Nordsjælland – et værksted i AutoMester-kæden. Et værksted, der den 1. marts kan fejre sit 40-års jubilæum.

Men er der nu intet gammelt over to gange Leed og AutoMester – ja, det skulle da lige være de tos berømt racerbiler – hver har de en Volvo Amazon – Lars en Fergusonrød, Nikolaj en blodrød Amazon.

Men ellers.

- Det gælder jo om at være oppe på hesten og så blive i sadlen, som Lars Leed formulerer det.

Oppe på hesten og blive i sadlen er hans kommentar til elbiler og hybridbiler. Som han siger:

- Det sidste nye er jo elbil-markedet og de udfordringer og muligheder det giver os mekanikere. Vi er med – Nikolaj har erhvervet uddannelsen som el- og el/hybrid-tekniker samtidig med at værkstedet er blevet certificeret som el- og 7l/hybrid-værksted.

Det kræver dog en del værktøj og sikkerhedspakker plus årlig efteruddannelse for at bevare certifikatet samt årlig tjek af værktøj fra Teknologisk.

- Men sådan er det – og her kommer den for Lars Leed så typiske sætning - vil man være med i gamet er det bare at komme op på hesten og blive i sadlen.

Den 1. marts er det så 40 år siden det hele startede. Lars Leed fortæller:

- Vi købte firmaet første marts 1983. Jeg var blevet udlært hos Ford Motor Co. i Hurup i 1974. Drog så til Sjælland.

- Men det var småt med arbejde, oliekrisen trak tænder ud, bilfrie søndage osv. Jeg fik dog arbejde på Næstvedegnen, var der en del år, mødte min hustru der – men hun var fra Nordsjælland, så vi besluttede at prøve lykken deroppe – og det blev så Humlebæk.

- Her fik jeg arbejde – og efter nogle år som svend, fik vi mulighed for at købe firmaet. Og - …det er så pludselig 40 år siden nu. 40 travle, men gode år, hvor vi stort set aldrig har manglet arbejde.

Lars Leed fejrer de 40 travle og gode år med en reception på selve dagen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk Fisker-lancering udsat igen-igen
Klar til værkstederne: Syv nye svende
Xpeng henter ny eftermarkedschef hos Ford
Næste kinamærke er på vej til Danmark
Specialkursus for elite-mekanikere ser dagens lys
Nu skal det være slut med at bruge varebiler i strid med reglerne
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Søfart
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.11