23948sdkhjf

Overraskende udvikling: Udbuddet af brugte elbiler har stabiliseret sig

Uge 7 var præget af stabile aktiviteter på brugtbilmarkedet – udbuddet af elbiler er også ganske stabilt, viser ugerapporten fra Bilbasen.

Nøgletallene for uge 7 viser akkurat som sidste uge prisstabilitet. Det er dog for tidligt at konkludere, at markedsforholdene er normaliserede efter den hektiske start på 2023, men generelt er såvel liggedage, prisrettelser som udbud ret stabile. Det fremgår af Bilbasens ugerapport.

Når det gælder udbuddet af brugte elbiler har været ekstraordinært stabilt på mellem 7.500 og 7.700 enheder siden midten af december 2022.

- Det er interessant, prisudviklingen taget i betragtning. Det er ikke Tesla-modeller, der stiger i antal. Det gør til gengæld stort set alle andre mærker og modeller, især modellerne fra VW-gruppen og Mercedes samt Polestar er steget i udbud, siger markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen, som tilføjer, at antallet af prisrettelser for elbilerne fortsatte tendensen med omkring 600 biler, der sættes ned i pris.

Jan Lang bemærker desuden, at interessen i form af besøg på bilbasen.dk fortsat er høj sammenlignet med 2022.

Der var 788.000 besøgende i uge 7. Udbuddet faldt til 57.600 biler i alt, liggedagene er på 50 dage i snit. Der var 2.238 prisrettelser med 9.902 kroner i snit i nedsættelse.

Se nøgletal for:
Læs mere om: brugtbilsalg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.594