23948sdkhjf

UGENS LEDER Brugtvognssalget på vej til at eksplodere - men er der så biler nok?

Årets første prognose for bilsalget i 2023 er klar - der er udsigt til vild travlhed i brugtvognsforretningerne.

EN SANDT SALGSBOOM af brugte biler er på vej i løbet af vinteren. Det viser årets første prognose af salget af biler i Danmark.

DEN FØRSTE UNDERSØGELSE af danske bilkøberes planer for 2023 taler sit umanerligt tydelige sprog: 4,2 procent af danskerne planlægger at købe en ny, brugt bil i løbet af de kommende tre måneder. Det er ikke bare en stigning, men en vild stigning i forhold til for tre måneder siden, da kun 2,7 procent oplyste, at de planlagde at købe ny, brugt bil i løbet af de efterfølgende tre måneder.

MEN MED TANKE på sidste års mangel på brugte biler kan mange på brugtvognsmarkedet måske ryste på hånden – er der nu brugte biler nok på lager?

MEN DET ER der forsikrer brugtvognshandlerne. Branchens direktør, Jørgen Bomberg siger, at er lige nu er knap 60.000 brugte biler på markedet. ”Så bare kom an!”

FØRSTE PROGNOSE 2023 kommer i forlængelse af et efterår uden mange kunder hos brugtvognsforhandlerne. Men det hele passer sammen – efteråret og indgangen til vinteren stod i den grad i forsigtighedens tegn.

MEN PROGNOSEN TYDER på, at danskerne – og i hvert fald de danskere, der har lyst til en ny brugt bil – nu er mere optimistiske; der er ved at komme styr på inflationen – eller også har vi bare vænnet os til den, og gaspriserne er pludseligt faldet igen. Ligesom det er erfaringen, at et Folketingsvalg altid udløser en lad-os-nu-lige-vente-lidt-holdning.

MEN INDEN VI ser os om, er det forår. Det kan vi fejre med at købe en brugt bil, siger nogle. Og det kan vi fejre med at sælge en brugt bil, siger andre.

Inden vi ser os om, er det forår. Det kan vi fejre med at købe en brugt bil, siger mange danskere.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Direktør i Auto IT: Disruption? Ja tak, lad os selv gå forrest
Antal lynladere tredoblet i 2022
AUC er klar til at undervise flere i elbiler
Vejledning stiller krav til transport af skadede elbiler
Stor ændring i alliancen mellem Renault og Nissan
Elbiler skal hjælpe med at stabilisere elnettet
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Søfart
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125