23948sdkhjf

UGENS LEDER: Mette Frederiksen siger de rigtige ting - nu glæder vi os til handling

DE TEKNISKE SKOLER kører med nedslidt og gammeldags grej. De unge mennesker kaster sig hovedkulds ud i en gymnasial uddannelse og glemmer potentialet i de praktiske fag. Og danske virksomheder – og her i den grad inkl. autobranchen - mangler dygtige hænder.

DET ER IKKE svært at komme i tanker om problemer, når der siges ”erhvervsuddannelse”.

MEN DEN NYE SVM-regering med Mette Frederiksen i spidsen har sat dette som øverste punkt på den nye regerings to-do-liste. I sin nytårstale sagde Statsministeren bl.a.:

"...ALLIGEVEL HAR VI politisk skabt en folkeskole, der lægger stor vægt på det boglige. Måske derfor vælger langt de fleste unge gymnasiet til. Og erhvervsuddannelserne fra. Også ham eller hende, der kunne have glæde af at gå en anden vej – blive en fremragende mekaniker, smed eller sosu-medarbejder."

"JER, DER ER lidt oppe i årene, kan huske mesterlæren. En faglært uddannelse uden en masse bøger, men til gengæld sidemandsoplæring. Mindre teori. Mere praksis. Det vil vi gerne give de unge meget bedre mulighed for."

METTE FREDERIKSEN PEGEDE i sin tale endvidere på den grønne omstilling. Også i forbindelse med den nye regerings tiltræden blev klimaambitionerne understreget. Så der er politisk vilje på øverste plan til ikke bare at snakke om, men også til at handle på den grønne omstilling – her inkl. at øge antallet af elbiler.
SÅ PÅ TO centrale områder kigger den nye regering i samme retning som vores autobranche – yderligere fart på den grønne omstilling og mere fart på unge ind i vores fag.

TAK FOR TILSAGN. Nu ser vi frem til konkret handling.

 

Mindre teori. Mere praksis. Det vil vi gerne give de unge meget bedre mulighed for.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109