23948sdkhjf

UGENS LEDER Vores skæbnefællesskab

KRISEN KRADSER. ISÆR for værkstederne i skadesbranchen. Hvor hårdt den kradser fremgår af en ny undersøgelse blandt medlemmerne af AutoBranchen Danmark. Undersøgelsen spørger specifikt ind til timepriserne, som forsikringsselskaberne udbetaler. Konklusionen er klar: Kun få værksteder har fået timepriserne hævet.

SÅ HVILKEN SITUATION efterlader det så landets skadesværksteder i?

IFØLGE AUTOBRANCHEN DANMARKS eftermarkedschef Nicky Bobak er situationen alvorlig – han kalder fremtidsudsigterne for meget dystre og taler ligefrem om ”et ræs mod bunden.”

DET ER SELVFØLGELIG det enkelte værksteds ansvar at drive forretningen efter virkeligheden. Men i netop denne del af autobranchen er der et skæbnefællesskab mellem værksteder og forsikringsselskaber. Så her må også sidstnævnte gøre sig sit ansvar bevidst.

Forsikringsselskaberne må tage sin strategi op til overvejelse igen – og gøre det mindre problematisk at drive en skadesvirksomhed.

FØRST OG FREMMEST i respekt for dens mange samarbejdspartnere rundt om i landet. Men hvis der kommer en stime af lukninger, vil det ikke bare koste arbejdspladser og lægge indehaveres økonomi i ruiner. De færre skadescentre vil alt andet lige resultere i en mindre konkurrence, hvilket er til skade for forsikringsselskaberne.

MINDRE KONKURRENCE BLANDT skadesværksteder kan - højere timepriser eller ej - kun føre til dyrere reparationer og med dem højere forsikringspræmier for den enkelte bilejer. At gøre dét dyrere er at sætte dette at eje bil under pres, hvilket igen er til skade for hele den samlede autobranche.
MIN OPFORDRING ER derfor: Forsikringsselskaberne må tage sin strategi op til overvejelse igen – og gøre det mindre problematisk at drive en skadesvirksomhed.

MED ANDRE ORD: Forsikringsselskaber - til lommerne!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079