23948sdkhjf

Årets Bil 2023 – dark horse løber med sejren

Hvornår er det lige en bus er blevet kåret til Årets Bil i Danmark? Nej vel, ikke desto mindre blev den nye elektriske Volkswagen ID.Buzz i aftes den helt og dominerende helt i årets kåring af den bedste af de bedste bilnyheder.

Læs denne sætning lidt ”Oscar-uddeling-agtigt: Og vinderen af kåringen Årets Bil i Danmark 2023 er….

Volkswagen ID.Buzz!

Og det stopper ikke her, for den nye elektriske MPV fra den tyske bilfabrik løb med to titler mere – nemlig de to ærestitler DesignPrisen og BilGlædePrisen.

Nummer to i årets kåring blev MG4 – den nye kinesiske elbil, som mange af juryens medlemmer havde gættet på ville vinde titlen.

De øvrige i kåringen blev: Nummer tre: Renault Megane E-Tech, nummer fire: Nissan Ariya, fem: BMW i4, seks: Toyota BZ4X og sidst i finalefelter: Toyota Aygo X.

  

Nye kunder på vej

Landets Volkswagen-forhandlere må imidlertid væbne sig med tålmodighed, idet leveringen først starter i anden weekend i januar 2023. Ganske vidst kan bilen reserveres allerede nu – men altså først leveres i det nye år.

- Selvfølgelig er jeg stolt, men især ser jeg frem til at salget begynder, sagde en næsten forpustet Thomas Hjortshøj, PR-ansvarlig for Volkswagen Danmark i aftes ved prisuddelingen, der blev holdt på Haaning Collection nord for København.

- For det første har vi jo haft en forudbestilling, som jeg vil betegne som tilfredsstillende – halvdelen af de biler vi har fået, er allerede solgt.

- Men spændende bliver det også at konstatere, om vi med ID.Buzz kan få fat i en ny kundegruppe. Et eksempel fra mig selv: Jeg har jo allerede kørt meget i ID.Buzz – forleden holdt jeg på Lyngby Storcenters p-plads – et ægtepar på min egen alder kom hen, bankede på ruden – om de måtte kigge?

- Det glædelige var så, at jeg kunne se, at de kørte afsted i Mercedes elbil, EQC.

Det glædelige var så, at jeg kunne se, at de kørte afsted i Mercedes elbil, EQC. Thomas Hjortshøj, PR-ansvarlig, Volkswagen Danmark

- Så måske kunder over fra både SUV- og MPV-verdenen og måske – forhåbentligt – fra dyrere mærker.

20 mand vælger vinderen

Bag kåringen, der er mange i den danske autobranche betragtes som den mest betydningsfulde af alle årets bil-titler, står sammenslutningen Danske Motorjournalister. I alt 20 af medlemmerne udgjorde i år juryen, der efter afstemning afgjorde vinder og den øvrige rækkefølge.

I alt 19 biler var med i kåringens totale felt, blandt dem blev efter to testdage på FDM Jyllandsringen valgt et finalefelt på i alt syv. Og blandt de syv var så ”buzz’en” fra VW den mest populære.      

Årets Bil i Danmark 2023

Volkswagen ID.Buzz                119 point

MG 4                                          118 point

Renault Megane E-Tech          89 point

Nissan Ariya                             86 point

BMW i4                                      66 point

Toyota BZ4X                              65 point

Toyota Aygo X                           57 point

Tre specialpriser

DesignPrisen

Vinder: Volkswagen ID.Buzz

BilGlædePrisen

Vinder: Volkswagen ID.Buzz

InnovaionsPrisen:

Mercedes-EQ EQXX

                                  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079