23948sdkhjf

Vanvidskørsel: Audi konfiskeret under prøvetur

Leaset bil konfiskeret, da en 19-årig prøvekørte Audi Avant A6.

En prøvetur i en leaset Audi A6 Avant til 600.000 kroner er konfiskeret, efter en 19-årig kørte en prøvetur i bilen. Det kostede den 19-årige både kørekortet og 20 dages ubetinget fængsel. Det afgjorde Retten i Glostrup onsdag.

Den 19-årig mand havde, inden han prøvekørte bilen, skrevet under på, at ikke måtte køre vanvidskørsel, men det havde han tilsyneladende glemt, da først han satte sig bag rattet.

Med 131 kilometer i timen drønede den 19-årige ned ad Østbrovej i Brøndby, hvor den maksimalt tilladte hastighed er 60 kilometer i timen. Her stoppede prøveturen af bilen imidlertid brat, da en politipatrulje på stedet fik den 19-årige til at standse bilen. Det skriver sn.dk

Kort efter blev han sigtet for vanvidskørsel, og da sagen kom for retten, erkendte den unge fører af bilen, at han havde kørt for stærkt. Dog mente han, at maksimalt havde kørt 90 kilometer i timen, skriver avisen.

Retten vurderede imidlertid, at den 19-årige havde kørt langt hurtigere og lagde anklagemyndighedens påstand til grund for dommen.

Manden blev idømt 20 dages ubetinget fængsel, ligesom han må undvære kørekortet i tre år. Den eksklusive bil, som har en værdi af 600.000 kroner, blev konfiskeret af retten. Den 19-årige kan derfor se frem til et stort erstatningskrav fra leasingselskabet.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Undersøgelse skal fælde forsikringsbranchens automatsvar
Årets Bil-galleriet: Da ID.Buzz løb med det hele
Masser af overraskelser på listen over novembers bedst sælgende biler
Sådan sælges og serviceres de nye elbilmærker: Et elektrisk kludetæppe af løsninger
Corona afblæser Formel 1-grandprix i Kina næste år
Salgschef: Jeg handler ikke med biler - jeg handler med mennesker
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Leder IDAG
Søfart

Send til en kollega

0.109