23948sdkhjf

Elbilmesse satte besøgsrekord

Alle rekorder blev slået, da elbilmessen eCarExpo i år flyttede til Bella Center. Næste år mere end fordobler messen sit areal og udvider konceptet med elektriske varevogne og lastbiler.

Høje elpriser og økonomisk smalhals afholdt ikke danskerne fra at se på elbiler i den forgangne weekend. I løbet af de tre dage, som elbilmessen eCarExpo fandt sted i Bella Center i København, var der 12.300 besøgende – en stigning på 60 procent i forhold til premieren på eCarExpo i Danmark i 2021, som fandt sted i Øksnehallen.

- Det er gået over al forventning. 10.000 besøgende havde været godt. 12.300 er virkelig flot, siger Gunnar Dackevall, direktør for eCarExpo.

Over 2.000 prøveture

Muligheden for ikke alene at se, men også prøvekøre flere af elbilmodellerne på det danske marked er en del af eCarExpos koncept, som mange af de besøgende benyttede sig af.

- De knap 60 elbiler, som gæsterne kunne prøvekøre i omegnen af Bella Center, holdt stort set kun stille, når de skulle lade. I løbet af messen blev der kørt mere end 2.000 prøveture, siger Gunnar Dackevall.

Han fremhæver desuden sceneprogrammet med mere end 50 programpunkter – og lige så mange medvirkende, der kunne gøre de besøgende klogere på emner vedrørende elbiler, opladning, rækkevidde og totaløkonomi.

Næste messe udvides

I en publikumsundersøgelse, som eCarExpo foretog, var 90 procent tilfredse med messens indhold. Især de mange danmarkspremierer og det brede udbud af elbilmærker og -modeller bliver fremhævet i besvarelserne. Publikum kvitterer da også for tilfredsheden ved at ville komme igen. Således angiver næsten lige så mange – 88 procent – at de også besøger eCarExpo 2023.

Gunnar Dackevall lover, at der bliver meget at glæde sig til næste år, hvor eCarExpo finder sted 26.-29. oktober. Alene udstillingsarealet, der allerede var blevet fordoblet i år, bliver to og en halv gang større i Bella Center i 2023.

- De besøgende kan se frem til en endnu større messe med endnu flere udstillere og elbiler. Samtidig udvider vi eCarExpo i Danmark med en særskilt messe for kommercielle køretøjer, bl.a. elektriske varevogne og lastbiler, siger Gunnar Dackevall

Fakta om eCarExpo

eCarExpo er en nordiske messe inden for e-mobilitet. På messen kan man både opleve premierer og nyheder, prøvekøre størstedelen af elbilmodellerne på det danske marked og få viden om bl.a. opladning, rækkevidde og totaløkonomi.
eCarExpo blev i år afviklet 28.-30. oktober i Bella Center i samarbejde med FDM, Region Hovedstadens Copenhagen Electric, Dansk e-Mobilitet, De Danske Bilimportører og Zaptec.
I 2023 finder eCarExpo sted i Bella Center 26.-29. oktober.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Varebiler: Sikrere leverancer skal bedre et rødt 2022-salg
Henrik Pedersen i Q&A: - Vi har brug for arbejdskraft fra udlandet
Ekspert: Nu kommer brintbilerne
Dækpartikler i søgelyset hos EU
Euromaster Danmark udnævner ny direktør
Stor analyse: Fremtiden, følelser og elbiler ifølge René Tønder
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Søfart
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.203