23948sdkhjf

Nyt 3D-værktøj minimerer behov for fysiske farveprøver og processer til farvevalg

Med VisualizID™ har PPG Scandinavia et værktøj til brugeren, som gør det enkelt at finde det bedste farvematch og varianter fra PPG's omfattende farvedatabase, når det er forbundet med PPG’s DigiMatch™ spektrofotometer med kamera.

PPG Scandinavia er en del af PPG Industries, som er en global leverandør af OEM-lakker til bilproducenterne og Refinish-lakker til bilreparationsindustrien. Med deres VisualizID™ giver de deres kunder mulighed for at vælge farvematch og varianter ud fra PPG’s farvedatabase digitalt og dermed reducere behovet for fysiske farveværktøjer, tid og omkostninger til maling og materialer.

”Det øger værkstedernes effektivitet, mindsker risikoen for menneskelige fejl og behovet for at skulle lave flere opsprøjtningskort, ligesom man kan finde den korrekte farvevariant hurtigere. Med VisualizID™ får værkstederne en avanceret 3D-visualisering, herunder virtuel udsprøjtning og kant-til-kant visninger, og så er det meget let at bruge,” siger Henrik Friis, Nordic Marketing Manager, PPG Refinish Scandinavia.

Forvandling til en helt moderne virksomhed på kort tid

KC Autolakering i Nørresundby er et autolakeringsværksted med mere end 20 års erfaring i faget. Kasper Christiansen grundlagde KC Autolakering i 2009, og KC Autolakering har brugt NEXA Autocolor siden 2014. KC Autolakering har gennemgået en gennemgribende transformation og udvidelse på kort tid – fra traditionelt autolakeringsværksted med manuelle processer til en moderne virksomhed, der optimerer produktiviteten med digitale værktøjer som PPG VisualizID™ og automatiseret blandesystem, PPG MoonWalk®.

”Vi valgte VisualizID™ så snart, det blev lanceret. Det har vi ikke fortrudt. VisualizID™ gør vores daglige arbejde så meget nemmere og giver en bedre matchkvalitet. Vi laver meget mere nu. Det er blevet så nemt i dagligdagen. Vi har bevæget os fra at være et ’old school’ værksted til en moderne virksomhed med brug af digitale værktøjer og fokus på miljøet med for eksempel genvindingsanlæg, jordvarme og MoonWalk®,” fortæller Kasper Christiansen, ejer af KC Autolakering.

Mere effektivt værksted med flere muligheder

Pr. 1.januar 2023 flyttede KC Autolakering i helt nye og større lokaler. Autolakeringsværkstedet er nu dobbelt så stort som tidligere - og meget mere effektivt - og Kasper Christiansen siger, at de længe havde været trætte af at sprøjte farvekort for at finde den rigtige variant. Det tog alt for meget tid.

”Vi er meget tilfredse med VisualizID™. Vi bruger ikke tid og penge på at sprøjte farvekort mere, og vi finder farverne nemmere, hurtigere og mere nøjagtigt. Tidligere lavede vi ret mange opsprøjtningskort, men det behøver vi ikke længere, nu hvor vi kan se farven på skærmen. Det er en stor hjælp, at man kan se farven for sig og samtidig dreje ’panelet’ i forskellige vinkler for at sikre sig, at man har ramt den rette variant. Før havde vi vores eget farvebibliotek med en lang række varianter. Det behøver vi ikke længere, nu hvor vi har fået VisualizID™ og har adgang til 70.000 digitale farvekort,” fortæller han.

Om PPG Scandinavia

PPG Scandinavia har mere end 40 ansatte indenfor salg, marketing, teknisk rådgivning, logistik og lager. Geografisk dækker virksomheden alle de skandinaviske lande samt Estland og Island. Produktporteføljen omfatter tre af markedets mest succesfulde malingserier, der markedsføres under mærkerne PPG, Nexa Autocolor og Selemix. PPG Scandinavia har hovedkvarter i Søborg lige uden for København, hvor mere end 300 ansatte producerer og markedsfører en bred vifte af maling, lakker og coatings til en lang række forskellige segmenter i hele Skandinavien.

Læs mere på www.ppgrefinish.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094