23948sdkhjf

UGENS LEDER Hvem tager det første tab?

Salget af brugte biler falder dramatisk i øjeblikket. Faldet er så voldsomt, at de første tab på brugtbiler kan være lige om hjørnet: Hvem gør sig klar til at tage det første tab, spørger Motor-magasinets Flemming Haslund.

AT KUNNE SKIFTE fodstilling kan være en svær disciplin. Men for brugtvognsbranchen er det en nødvendighed for at komme godt videre. Det viser de seneste ugers udvikling i salget af brugte biler.

HER-OG-NU-opgørelser over antallet af brugte biler til salg og udviklingen i priser lader ingen tvivl tilbage: Lige nu falder efterspørgslen. Eller så klart som markedsanalytiker Jan Lang, Bilbasen, siger det: Folk er stoppet med at købe biler.

YDERMERE VISER EN prognose for salget for de kommende måneder, at der ingen hjælp er at hente her. Analyseinstituttet Voxmeter har spurgt til danskernes plan om at købe brugt bil de kommende tre måneder: For et par uger siden var det godt 30 procent færre end ved sommerens begyndelse. Og tæt ved 40 procent færre end for et år siden.

DEN SENESTE UDVIKLING med eskalerende energipriser, ditto inflation og drastisk fald i forbrugertilliden får antageligt endnu færre til at planlægge at købe bil inden for den nærmeste tid – ny som brugt.

DET BETYDER, AT der kræves et hurtigt fodskifte ude hos forhandlerne. For det er ikke længere sikkert, at den næste indkøbte bil sælger sig selv. Og det er slet ikke sikkert, at den nærmest som en naturlov kan sælges til en højere pris, end den blev købt ind til.

FLERE KILDER I brugtvognsbranchen fortæller, at det især er salget af elbiler, der falder lige nu – og fordi udbuddet bugner i øjeblikket, falder priserne. Men i øvrigt forlyder det også, at det er de dyrere biler, der har det svært lige nu. Og her er ”dyrere biler” dem over 250.000 kr.
HEREFTER ER DER kun ét at gøre – at følge markedet tættere end de seneste mange måneder. Og måske at gøre sig dette klart: At den, der tager det første tab, også tager det mindste. Måske er der en brugtvognsforhandler eller to, der skal beslutte sig: Er det mig, der skal  tage det første tab?

 

Er det mig, der skal være den første, der tager et tab?
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
FTZ går ind i nyt forretningsområde - opkøber Avant Denmark
Mekaniker-baggrund er stor gevinst: Fra mekaniker til bilsælger
Taksatorringen efter brud med Alm. Brand: Ingen sure miner
To eksperter om bilsalget: Den nye normal er lavere, meget lavere
Klimaforandringer: Danskerne vil slippe for vinterdæk
Gældsplaget Byens Bilpleje sikrer fremtidig finansiering
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Leder IDAG
Søfart

Send til en kollega

0.235