23948sdkhjf

Skuffet Kevin Magnussen efter Italiens Grand Prix

Kevin Magnussen sluttede Italiens Grand Prix på en 16. plads efter et løb, hvor danskeren blev skubbet af banen under starten og måtte gennemføre Monza-løbet med en beskadiget racerbil.

Den danske formel 1-kører Kevin Magnussen startede ellers stærkt i det italienske Grahbd Prix på Monza-banen fra en 16. plads på medium-dæk. Men i første sving blev han ramt bagfra af Valtteri Bottas’ Alfa Romeo-racer, hvilket sendte danskeren udenfor banen.

Magnussen returnerede straks til løbet, men en skadet diffuser kostede performance resten af grandprixet, og derudover blev Haas-køreren tildelt en tidsstraf.

Kevin Magnussen pittede for et sæt hard-dæk på omgang 24 og skiftede til soft-dæk på omgang 48. Det 53 omgange lange grandprix blev imidlertid afsluttet bag en safetycar, og Magnussen kørte i mål på en 16. plads.

- Det var bare ikke en god dag. Jeg havde kontakt med Bottas lige efter starten. Jeg blev ramt bagpå, diffuseren blev skadet, og derfra havde jeg ikke den samme performance i bilen, som jeg havde haft tidligere på weekenden. Jeg ved ikke, hvor meget vi reelt mistede på skaden, men det var uanset hvad ikke en god dag. Vi vidste, at Monza ville blive en udfordring. Banen i Singapore virker til at passe bedre til vores bil, så dét ser jeg frem til, lyder det fra Kevin Magnussen.

Banen i Monza bærer kælenavnet "Temple of speed" på grund af sin udformning med mange langsider og få sving, der tvinger bilerne ned i fart, men "hjemmeholdet" Ferrari havde svært ved at følge med den forsvarende verdensmester.

Max Verstappen vandt

Red Bulls' Max Verstappen vandt trods en startposition som syver således sit femte grandprix i træk og ligner en vinder af sit andet verdensmesterskab.

Ferraris Charles Leclerc blev toer foran Williams-køreren George Russell, holdkammeraten Carlos Sainz og den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton.

Den 27-årige hollænder Nyck de Vries, der debuterede i Formel 1 for Williams i stedet for Alex Albon, sluttede som en flot nummer ni og blev på den baggrund udråbt som dagens kører.

I VM-stillingen har Verstappen nu 335 point mod Leclercs 219 point, og det forspring bliver svært at hente i sæsonens sidste seks grandprixer. Magnussen er nummer 12 med 22 point.

Grandprixet i Monza var som vanligt meget hurtigt, men sluttede roligt og udramatisk med seks omgange bag en safetycar, efter at Daniel Ricciardo udgik.

Magnussens holdkammerat på Haas-holdet, Mick Schumacher, viste noget bedre takter end danskeren og blev 12'er, blandt andet efter en overhaling af danskeren.

Søndagens løb i Italien var nummer 16 ud af i alt 22 i sæsonen. 2. oktober fortsætter sæsonen i Singapore.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125