23948sdkhjf

- Dette her - det er meget mere end con amore

Selv om K.W.Bruuns Classic Car House slet ikke er åbnet endnu, har det allerede markeret sig en af de førende i et område i vind vækst: Fascinationen ved klassiske biler. Om den kan omsættes til indtjeninger forklarer adm. direktør Casper Santin.

850 klassiske biler – fra en Morris 1000 forbi en lettunet BMW til en Ferrari restaureret for millioner. Og med livemusik med bl.a. Maria Montell og Morten Remar.

Det var da noget af en søndag i Lyngby. En klassikersøndag holdt af Classic Car House – ja, K.W.Bruuns nye oplevelsescenter, som de selv siger, der i øvrigt endnu slet ikke er bygget færdig. Indvielsen er først i foråret 2023.

Det skulle dog ikke afholde Classic Car House fra at arrangere en af de dage, som mange med benzin i blodet vil huske. ”Benzin i blodet?” Ja, der var ikke én elbil til stede.

Så hvilken dag.

Men hvad er pengene i dette her? Hvad er strategien? For det er vel ikke con amore det hele? Eller er det?

Dét kan Casper Santin forklare – ja, det regner vi da med. Santin, der er Classic Car Houses adm. direktør.

Casper Santin – ér dette her udelukkende con amore?

Vi mødes med direktøren back-stage. For her er skygge. Og her er ro, så vi kan komme nærmere det afgørende emne.

- Nej, det er det ikke. Classic Car House er først og fremmest Anders og fami….

Her bliver vi afbrudt.

- Undskyld, Casper – vi bliver nødt til lige at…

Og her gik det over i lavpraktik om en generator, der var ved at løbe tør. Og inden vi var færdige med det, kom der lige to andre her-og-nu-spørgsmål forbi.

- Vi skal jo også over at høre Morten Remar, siger Santin inden vi han er nået videre med sætningen fra før. Så vi bliver enige om at høre Morten Remar nu og gøre spørgsmålet færdig dagen efter pr. telefon.

Nej, ikke bare con amore

Dagen efter på telefonen. Og det minder om i går: Casper er midt i en snak med arkitekterne – men jeg finder lige et ledigt kontor, siger han. Man kan vel sige, at der er fart på i Casper Santins verden.

- Dér vi slap i går, siger han så. Nej, Classic Car House er ikke udelukkende con amore. Lad mig slå det fast. Men lad mig forklare:

- Det var jo helt tilbage i 2017, at Anders Bruun og familien for alvor begyndte at tale om dette her. Skulle vi ikke have et sted at vise vores gamle biler frem? Vi fandt en mulig bygning i Lyngby; men den var så alligevel ikke det helt rigtige.

- Lyngby Kommune viste så det gamle landbrugsmuseum frem – var det ikke noget?

- Anders Bruun kunne straks se det hele for sig. Men – det var jo et noget andet beløb, end man først have forestillet sig. Så Anders ville lige runde et muligt køb med sin datter Maria og med bestyrelsen. Men det gik hurtigt – dét var dét.

- Og ideerne fortsatte så med at udvikle sig, forklarer Santin videre

- Så skulle vi også have en café. Og lokaler til opbevaring af biler. Og mere endnu: Vi skulle også have et klassiker-værksted og et gør-det-selv-værksted. Og cafeen voksede til at være en restaurant til 250 gæster. Og, og, og....

- Og i går var der så sommerens Classic Car Festival, som vi siger. Afholdt for andet år i træk; med flere biler og bedre biler, og utroligt mange glade gæster.

- Det er netop dét, jeg så gerne ville vise frem: At vi er et helt oplevelses-univers, der har passionen for gamle biler som krumtap. Og at hvis man er glad og gerne vil være endnu gladere, så skal man bare komme herind.

21 grader, 21 helt præcist

Men Casper – tilbage til starten – con amore. Og 10.000 dollar spørgsmålet:

Nu må du kun enten svare ja eller nej: Kommer Classic Car House til at give overskud.

- Ja, det er min forhåbning!

- Og når jeg siger det på den måde, så er det fordi, der jo ikke bare er anlægsudgifterne. Der er jo også de løbende driftsomkostninger. Bare al græsset og vinduerne. Og ventilationen, i bilopbevaring skal der jo være præcist 21 grader året rundt.

Når jeg siger det på den måde, er det fordi, der jo ikke bare er anlægsudgifterne. Der er jo også de løbende driftsomkostninger. Bare al græsset og vinduerne. Og ventilationen, Casper Santin, adm. direktør, Classic Car House

- Men opbevaring af bilerne tegner rigtigt godt. Vi kan have op til 250 biler og foreløbig har vi omkring 80 biler. Og dernæst satser vi på restauranten.

Og dér kommer Casper Santin for alvor ind i billedet, idet han har 23 års erfaring med sig fra restaurationsverdenen – bl.a. som restaurationschef på Brøndby Stadion.

- Videre vil vi gerne gøre os til et oplevelsesunivers for hele familien. Ikke et børnehus – men et sted for hele familien. Det viste vi jo i går til Festival – musik med Maria Montell og Morten Remar. Også selv om de sang Mustang Sally.

I øvrigt – fra Brøndby Stadion til Classic Car House. Har du selv en klassiker?

- Ikke endnu. Og jeg ved endnu ikke helt hvilken, det jeg skal have. Men heldigvis har jeg jo lejlighed til at køre i mange af dem – og jeg forstår fascinationen. Men jeg vil dig sige: Når ”de rigtige” ser en klassiker åbner de jo motorklappen og kigger ned og peger på karburatorerne. Jeg kigger mere på karrosseriets linjer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125