23948sdkhjf

Udsigt til større salg af brugte biler

Salget af ny biler er i år faldet måned for måned – nu er der imidlertid udsigt til, at salget ikke falder yderligere. Samtidig er der udsigt til et øget salg af brugte biler. Det viser en prognose udarbejdet af Voxmeter.

Kan salget af nye biler dog blive ved med at falde – senest er salget under den kritiske grænse på 10.000 biler.

En prognose udarbejdet af analyseinstituttet Voxmeter viser, at salget af nye biler ikke vil falde yderligere de kommende måneder.

Det er en af hovedkonklusionerne i den aktuelle prognose udarbejdet af analyseinstituttet Voxmeter. Den tager afsæt i en omfattende stikprøve, der fornys måned for måned.

- Derfor har vi de seneste par år kunnet konstatere, at prognoserne viser sig at være meget solide, siger Christian Stjern, adm. direktør for Voxmeter.

I juli i år svarede 3,9% af forbrugerne, at deres husstand havde planer om at købe eller lease ny personbil inden for de næste tre måneder. For tre måneder siden var tallet 3,8%, hvilket svarer til en lille stigning på 2,5%.

Mens salget ifølge Voxmeters undersøgelse ser ud til at have stabiliseret sig, er der dog udsigt til et lavere salg sammenlignet med sidste år. For et år siden, altså juli 2021, svarede 4,4% af forbrugerne, at de have planer om at købe eller lease ny bil inden for de næste tre måneder. Der er således sket et fald på 11,0% fra juli 2021 til juli 2022.

Større brugtvognssalg

Mens der således altså ikke er udsigt til et øget nybilsalg de kommende måneder i eftersommeren og efteråret, ser det anderledes positivt ud for brugtvognsbranchen ifølge Voxmeters undersøgelse.

Mens der således altså ikke er udsigt til et øget nybilsalg de kommende måneder, ser det anderledes positivt ud for brugtvognsbranchen ifølge Voxmeters undersøgelse.

I juli i år var der 3,5% af forbrugerne, der oplyste, at deres husstand havde planer om at købe eller lease brugt personbil inden for de næste tre måneder. For tre måneder siden var tallet 2,7%, hvilket svarer til en stigning på 26,5%.

Sammenlignet med sidste år er det en anelse lavere. For et år siden i juli 2021 gjaldt dette 3,5% af forbrugerne. Der er således sket et fald på 2,1% fra juli 2021 til juli 2022.

El- og hybridsalget

Stadigt flere ønsker en el- eller hybridbil. Det understreges igen i denne undersøgelse.

I juli 2022 svarede 45,9% af forbrugerne, at de forventede at vælge hybrid-eller el-bil næste gang, de skal købe/lease bil. For tre måneder siden var tallet 41,3%, hvilket svarer til en stigning på 11,2%.

Men som det gælder for valget af nye og brugte biler, er også ønsket om el og hybrid lavere i år end sidste år: For et år siden (juli 2021) gjaldt dette 47,1% af forbrugerne. Der er således sket et fald på 2,6% fra juli 2021 til juli 2022.

Udsigten til salg af nye biler, brugte biler samt el og hybrid er uddrag af Voxmeters større undersøgelse af bilmarkedet. Motor-magasinet sætter yderligere fokus på rapportens indhold i et kommende tema.

Planlægger køb af bil

Planlægger ny bil de næste tre måneder nu: 3,9 procent
Planlægger ny bil de næste tre måneder for tre måneder siden: 3,8 procent

Planlægger brugt bil de næste tre måneder nu: 3,5 procent
Planlægger brugt bil de næste tre måneder for tre måneder siden: 2,7 procent

Planlægger el eller hybrid de næste tre måneder nu: 45,9 procent
Planlægger el eller hybrid de næste tre måneder for tre måneder siden: 41,2 procent

*) Voxmeter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203