23948sdkhjf

UGENS LEDER Majs ud af Odessa

Chefredaktør Flemming Haslund sammenfatter starten på andet halvår: 1) Måske letter manglen på nye biler. 2) Det kan lette presset på brugte bil. 3) Fortsat fart på værkstederne. 4) Der kan se frem til billigere dele.

PROBLEMET MANGEL PÅ mikrochips er her ved starten på andet halvår 2022 ikke helt så anmassende som før sommerferien. Flere bilfabrikker taler om, at produktionen er oppe i gear igen – og på trods af et kritisk lavt bilsalg i juli er der lysning derude, og det samlede salg 2022 kan faktisk blive større end tallet 155.000, som mange har peget på.

MEN ER DER så også lysning på et helt andet problem; nemlig den galoperende inflation? Problemet er komplekst, og der er ikke et enkelt svar. Men ugens nyhed om, at der trods alle krigens problemer trods alt er et skib med majs på vej ud af Odessa, kan være med til at mindske prispresset på fødevarer.

Alt det kan i følge analytikere fører til, at inflationen er på vej til at toppe, så måske bliver andet halvår 2022 ikke helt så problematisk, som det så ud til lige inden sommerferien.

DET SAMME TYDER faldende oliepriser på, ligesom den international skibsfart er på vej tilbage i gear, så varer kan fragtes billigere.

DET KAN I følge analytikere føre til, at inflationen er på vej til at toppe, så måske bliver andet halvår 2022 ikke helt så problematisk, som det så ud til lige inden sommerferien. Måske.

ANDET HALVÅR 2022 i den danske autobranche er ud over manglen på både nye og brugte biler præget af mangel andre steder; ikke mindst på lærlinge og de dygtigste mekanikere. Manglen forstærkes af, at den eksisterende vognpark kører længere og fastholder travlheden under liftene ude på værkstederne.

DET GIVER SÅ yderligere håb for de mange grossister, der slås om værkstedernes gunst lige nu.

SÅ ANDET HALVÅR i fire punkter: 1) Måske letter manglen på nye biler. 2) Det kan lette presset på brugte bil. 3) Fortsat fart på værkstederne. 4) Der kan se frem til billigere dele.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172