23948sdkhjf

Autocentralen køber leasingselskabet GranTurismo

Den syd- og sønderjyske bilkoncern Atocentralen har købt GranTurismo af importøren K.W. Bruun. GranTurismo er stiftet i 2017 af fire passionerede ejere af superbiler – og superbiler er da også den helt primære vare i forretningen.

Opdateret med kommentar fra K.W. Bruun.

Autocentralen, der er Syd- og Sønderjyllands største bilkoncern med 375 ansatte og syv bilhuse i Horsens, Vejle, Kolding, Haderslev, Vejen og Esbjerg, har valgt at investere i flexleasingselskabet GranTurismo.

Hos GranTurismo er det primært biler i den helt dyre ende af skalaen, der leases ud, og her er det specifikke modeller fra mærker som Ferrari, Porsche, Mercedes-Benz og Lamborghini, der står øverst på kundernes ønskesedler.

- Vi har i øjeblikket omkring 800 leasingkontrakter kørende, og det tal har været jævnt stigende over de senere år. Vi har en ambition om at være de absolut billigste på markedet, uden at vi på nogen måde vil gå på kompromis med hverken kundens eller vores egen sikkerhed. Det kan vi kun lykkes med, fordi vi bliver ved med at acceptere en fast lav avance, som vi i øvrigt er helt åbne og gennemsigtige omkring, fortæller Thomas Olkjær, der er administrerende direktør i GranTurismo, som geografisk er placeret i Albertslund.

Vil levere hele spektret af biler

Thomas Olkjær understreger endvidere, at personalet består af et håndplukket team, hvor hver enkelt medarbejder er en unik brik i det store puslespil.

- Det er noget af dét, som er med til at gøre GranTurismo til noget ret særligt i leasingbranchen, påpeger Thomas Olkjær.

Nu er virksomheden så blevet en del af Autocentralen, som ud over salg af nye og brugte biler samt service og reparation også har en afdeling i Kolding med leasing, der opererer på tværs af de syv bilhuse.

- Opkøbet af GranTurismo er jo lidt uden for vores normale hjemmebane, men da muligheden for at købe K.W. Bruun-koncernens aktier bød sig, var vi ikke sene til at slå til. Tanken med opkøbet er at kunne tilbyde vores kunder hele pakken omkring køb af brugtbil hos os, forklarer Anders Jensen, der er administrerende direktør i Autocentralen.

- Vi har fulgt GranTurismo fra sidelinjen i flere år, og det er helt tydeligt, at de har masser af passion og ambitioner, men også åbenhed og gennemsigtighed. Det er helt klart værdier, som vi fuldstændig kan spejle os i, siger Anders Jensen.

Salgsprisen er ikke offentliggjort. GranTurismo landede i 2021 et overskud på mio. kr. mod 2,6 mio. kr. året før.

Positive effekter

Autocentralen er grundlagt i 1976 af Karen og Knud Jensen, der fortsat er aktive i det ene af de to Kolding-bilhuse. Gennem de senere år er sønnerne Anders og Palle Jensen trådt ind i ejerskabet og driften - henholdsvis som direktør og salgsdirektør.

- Jeg er sikker på, at vi på koncernniveau vil opleve nogle positive effekter begge veje. Jeg tror på, at vi kan byde ind med ekstra biler og kunder til GranTurismo - og at GranTurismo samtidig kan byde ind med nogle kunder, der ud over at lease en fed superbil til sig selv, også skal bruge mere ”almindelige” biler til eksempelvis personale og lignende, understreger Anders Jensen.

Kaldes et scoop

GranTurismo har opnået stor opmærksomhed herhjemme og har med succes formået at slå igennem på de sociale medier. Faktisk når indslagene fra leasingfirmaet ud til mere end en million brugere hver eneste måned – primært via YouTube og Facebook.

- Der er altså tale om nogle virkelig fine gutter, der er meget dedikerede og professionelle omkring det, som de laver. De kan bare kan deres kram i forhold til det at lease biler ud i den dyrere ende af prisskalaen. Og så er de usædvanligt skarpe i forhold til markedsføring på de sociale medier, og her er der ikke tvivl om, at vi i Autocentralen kan lære et par brugbare tricks, pointerer Anders Jensen.

Han betegner det som et vaskeægte scoop, at GranTurismo nu er blevet en del af Autocentralen-familien, og hilser den halve snes medarbejdere i Albertslund-virksomheden velkommen i koncernen.

Fokus på kerneforretningen

Om frasalget lyder kommentaren fra K.W. Bruuns PR-chef, Hanne Lansing Sørensen:

- Frasalget af GranTurismo Cars er et led i en fremadrettet ekspansionsstrategi med fokus på kerneforretningen og de aktiviteter, der understøtter denne, siger hun og fortsætter:

- GranTurismo Cars er en succesfuld forretning med god vækst og et stærkt resultat, der er skabt af et engageret og dygtigt hold bag GranTurismo Cars. Vi er derfor glade for at have fundet en ny ejer, som sikrer de rigtige rammer for det eksisterende hold fremover.

Om Autocentralen

Autocentralen er en af Syd- og Sønderjyllands største bilkoncerner med syv bilhuse, der er fordelt i seks af de største byer i landsdelen: Horsens, Vejle, Kolding, Haderslev, Vejen og Esbjerg. Endvidere driver Autocentralen en leasing-afdeling i København samt Auto:Design, der leverer indretning og foliering af køretøjer.
Koncernen er autoriseret forhandler af Citroën, Honda, Hyundai og Nissan samt Semler-mærkerne Cupra, Seat, Skoda og Volkswagen. Endvidere er Autocentralen autoriseret serviceværksted for Audi og Opel. Medio 2022 er flexleasingselskabet GranTurismo blevet en del af Autocentralen.
Samlet er der tæt på 400 medarbejdere i Autocentralen, som oprindeligt er grundlagt i 1976 med udgangspunkt i Kolding af Knud Majgaard Jensen. Koncernen ejes og drives fortsat af grundlæggeren sammen med sønnerne Palle og Anders Lindskov Jensen, der er henholdsvis salgsdirektør og administrerende direktør i Autocentralen.
Der omsættes årligt i omegnen af 12.000 nye og nyere brugte person- og varebiler i de syv bilhuse i Syd- og Sønderjylland.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.906