23948sdkhjf

Xpeng sætter bilsalg i Danmark på pause

Det nye kinesiske mærke stopper for forudbestilling af deres biler. Eksport-problemer og forsyningskrise, lyder den officielle forklaring.

Blot to måneder efter, det nye, kinesiske bilmærke, Xpeng, i pomp og pragt slog dørene op for sin danske forretning på en eksklusiv adresse på Vesterbrogade i København, melder firmaet, at alt salg er sat på pause og at firmaet først forventer tidligst at kunne levere biler i 2. kvartal næste år

Den officielle forklaring lyder på, at der er for ”stor usikkerhed om udsigten til eksport af biler til det europæiske marked.” Dertil kommer den generelle forsyningskrise. Det oplyser Jens Olsen, Xpengs danske landechef.

Bilerne produceres i Shanghai, og logistikproblemer på grund af kinesiske Covid-19 restriktioner, er angiveligt årsagen. Det afholder dog ikke andre, kinesisk produceret biler – som fx Polestar – i at levere.

- Vi havde stillet kunder i udsigt, at vi kunne levere de forudreserverede P5'er til oktober. Det løfte kan vi ikke holde, og derfor har vi annulleret  alle bestillinger, siger Jens Olsen.

Det er tvivlsomt om P5 overhovedet bliver sat til salg i Europa. I stedet får kunderne mulighed for at prøvekøre P7.

Selvom vi ikke har solgt en eneste bil, holder vi fast i såvel vores ansatte som butikken på Vesterbrogade. Vi taler altså ikke om at nedskalere. Tværtimod, Jens Olsen, Xpengs danske landechef

Ny model på vej

Jens Olsen kan desuden tilføje, at Xpeng ikke udtaler sig om forventet salgstal eller antal forudbestillinger, fordi der er tale om et selskab der er børsnoteret i såvel USA som Asien. Leveringstal bliver oplyst, men for Danmarks vedkommende er tallet 0, da det oprindeligt hed sig, at bilen ville blive leveret i efteråret.

Selv om Xpeng officielt bare har sat salget på pause, skriver det svenske medie MestMotor, at de svenske kunder, der har forudbestilt Xpeng P5, fået tilbud om at prøvekøre efterfølgeren P7 i stedet. Desuden er P5 helt fjernet fra prislister og modelprogram.

Xpeng er desuden på vej med en model P9, der i modsætning til P5 har mulighed for lynladning.

Jens Olsen oplyser, at forretningen på Vesterbrogade fortsat holder åbent og kunder fortsat har mulighed for at prøvekøre bilerne.

- Selvom vi ikke har solgt en eneste bil, holder vi fast i såvel vores ansatte som butikken på Vesterbrogade. Vi taler altså ikke om at nedskaler. Tværtimod, siger han.

Udover Danmark sælges Xpeng også i Norge, Sverige og Holland. I alle lande er salget sat på pause.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.315